Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Iran återupptar delar av kärnenergiprogrammet

Irans president Hassan Rouhani.Foto: PRESIDENT OFFICE HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Iran kommer återuppta delar av sitt pausade kärnenergiprogram. Detta som ett svar på att USA dragit sig ur det internationella kärnenergiavtalet, rapporterar AFP.

Enligt den statliga iranska nyhetsbyrån Irib kommer Iran återuppta delar av sitt pausade kärnenergiprogram. Återupptaganden ses som ett svar på att USA dragit sig ur det internationella kärnenergi avtalet, rapporterar AFP.

Enligt Teheran har Iran inga planer på att lämna avtalet.

Under onsdagen väntas Irans president Hassan Rouhani hålla ett tal där han ska informera om landets svar på att USA flyttat stridsfartyg till regionen.

Trappats upp efter Trumps tillträde

Sedan Donald Trump tillträdde som president har relationen mellan länderna successivt trappats upp. Men efter USA:s militära förflyttning har den förvärrats samt efter beslutet om att sanktionera alla länder som köper olja av Iran.

Tidigare har Teheran hotat att stänga Hormuzsundet, som är världens mest trafikerade oljerutt, om USA skulle försöka styra exporten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.