Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

iPad fungerar inte
med svenskt 4G

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Paul Sakuma

STOCKHOLM. Att den nya iPaden skulle fungera i de snabbare 4G-näten var ett av säljargumenten när den nya "paddan" presenterades på onsdagen.

Men nu verkar det som att europeiska Ipad-användare får surfa vidare med 3G.

Den nya iPaden är anpassad för det nordamerikanska 4G-nätet, som använder andra frekvenser än det svenska. Den använder frekvenserna 700 och 2 100 megahertz, frekvenser som i Sverige och stora delar av Europa används för 3G men inte 4G. Därför fungerar den nya Ipaden inte i det svenska 4G-nätet, skriver Telekomnyheterna.

Telia: Klargör med Apple

– Vi vet inte om den här modellen kommer att säljas på våra marknader eller inte, vi håller på att klargöra detta med Apple. Om den skulle göra det skulle den fungera med 3G och wifi, men inte med 4G, säger Thomas Jönsson, informationschef på Telia Sonera, till TT.

Den nya iPaden släpps den 23 mars, skriver Apple i ett e-postmeddelande till TT, och hänvisar till en artikel på alltommac.se. Artikeln handlar om att den nya Ipaden inte kommer att fungera med svenskt 4G och Apple uppger i artikeln att man inte har någon annan information än den som gavs i presentationen av den nya iPaden på onsdagen. Det verkar alltså inte som att det finns någon annan version av den nya Ipaden som kan komma att fungera i de europeiska 4G-näten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.