Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Inte konstigare än att gå igång på spets eller lack"

Mannen som åtalats för ofredande efter att ha haft sex med och ejakulerat på flera damcyklar är troligtvis fetischist. 

- Och det är egentligen inte konstigare än att gå igång på spets eller lackmaterial, säger forskaren Niklas Långström till Expressen.se. 

Cykelhandtagen luktade gott och han kände ett lugn, mannen i Östersund klippte också sönder lås och ejakulerade på sadel eller cykel.

 Först efter två år kunde mannen gripas efter att en cykelägare sett honom kånka iväg med hennes cykel och också gnida sig emot den.

 - Troligen handlar det här om en variant av en fetischism, den vanligaste sexuella avvikelsen, säger forskaren Niklas Långström som har skrivit boken ”Pervers?” tillsammans med Expressenreportern Anna Bäsén.

Ofredat ägarna

 Han menar att det inte är konstigare än att tända på exempelvis spets, läder eller lackmaterial. Problemet är förstås att mannen genom sitt beteende ofredat cyklarnas ägare sexuellt.

 - Det är lätt för de flesta att förstå att det kan finnas en tändning kopplad till vissa material och en cykel är just en sammanställning av olika material, säger Långström.

 - Om det då är färgen, eller en cykelsadel i läder eller något annat är svårare att säga. Det kan också ha funnits en attraktion i att det har suttit kvinnostjärtar på sadeln.

Hur börjar sånt här?

 - Det handlar troligen om att vissa människor föds med en lite bredare repertoar av möjliga sexuella beteenden, medan de flesta människor går igång på ungefär samma saker. Jag känner till en tonåring som hade en speciell tändning på svarta sopsäckar. Han var inte intresserad av sex med någon människa, det var särskilt svarta sopsäckar och det var det sexiga prasslet som var grejen.

Så det är inte så att människors sexuella intressen påverkas av händelser i deras liv?

 - Man har inte säkert kunnat visa att sexuella avvikelser beror på några särskilda händelser eller trauman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.