Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inställt besök avslöjar: Då döps prinsessan

Prinsessan Estelle kan komma att döpas den 16 maj.

Den informationen fick Sveriges landshövdingar på ett möte nyligen.

– Alla landhövdingar fick en preliminär, inofficiell information på ett möte nyligen, säger Anders Rosén, informationschef på länsstyrelsen.

Prinsessan Estelles dop rycker allt närmre och på måndagen rapporterade SVT Gävledala att Dalarnas landshövding Maria Norrfalk tvingats att ställa in ett företagsbesök den 16 maj på grund av dopet.

Rosemarie Frebran, landshövding i Örebro län, bekräftar för Expressen.se att alla landshövdingar i samband med ett möte den 8 mars fick information om att de skulle komma att bjudas på dopet.

– Vi fick information om att vi skulle bli inbjudna och att det skulle ske i maj, säger Rosemarie Frebran till Expressen.se.

Något exakt datum fick landshövdingarna aldrig under mötet.

– Det var en preliminär, inofficiell information för att landshövdingarna ska kunna börja planera och hålla den dagen blank i sin kalender, säger Anders Rosén.

Väntar på inbjudan

Någon inbjudan har heller inte kommit ännu.

– Nu väntar vi på inbjudan, säger Rosemarie Frebran.

Expressen.se talade på måndagen med hovets pressavdelning, men där hänvisar man till att information om dopet kommer att publiceras på hovets hemsida inom kort.

Nästan tre månader

Kronprinsessan Victoria döptes tisdagen den 27 september 1977, drygt två månader efter födseln den 14 juli.

Estelle föddes den 23 februari i år.

Det har tidigare spekulerats i att dopet kommer att ske i Slottskyrkan, och dessa uppgifter stämmer enligt SVT Gävledala.

Hovets informationschef Bertil Ternert dementerar att dopet ska hållas den 16 maj.

– Jag kan säga att det är fel. Det har varit ett preliminärt datum, men den dagen blir det inget dop. Och jag kan ännu inte säga när det blir eftersom allt ännu inte har fallit på plats. När allt har gjort det går vi ut med datum, det är inget som vi kommer att hemlighålla eftersom det är en officiell tillställning, säger han till Expressens reporter Tommy Schönstedt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.