Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Instagramparets svar – efter kritiserade bilden

Foto: Positravelty/INSTAGRAM
Kelly Castille och Kody Workman träffades för 1,5 år sedan och har rest ihop sen dessa. Foto: Positravelty/INSTAGRAM

Resebloggarna Kelly Castille och Kody Workman tog en vågad bild vid poolen. 

Men de fick en hel del upprörda reaktioner av följarna, där flera kallar deras agerande för farligt och dumt.  

 – Det här har blivit en större grej än vi någonsin kunnat ana, säger paret, till Buisness Insider.

Kelly Castille, 33, och Kody Workman, 32, från USA har över 100 000 följare på sin gemensamma Instagram, där de lägger upp bilder från sina resor runtom i världen. 

På senaste tid har paret lagt upp bilder där de badar i vattenfall, dyker från segelbåtar och myser på de kritvita stränderna på Bali i Indonesien. Men en bild de lagt upp från Ubud på den drömmiga ön har gett paret en annan uppmärksamhet än de hade väntat sig. 

På bilden hänger Kelly från en så kallad infinity pool, oändlighetspool. Kody står i vattnet och håller i hennes armar samtidigt som de kysser varandra medan Kellys underkropp och ben hänger fritt. Det enda som håller Kelly uppe är Kodys och hennes egen armstyrka.

https://www.instagram.com/p/BvwamQAF0Lm/

Kritiseras för det farliga

Sedan de la upp bilden har Instagramparet fått en hel del kritik om att de verkar ha ett större behov av att få gillamarkeringar än att bry sig om sin egen säkerhet. 

I kommentarerna till bilden skriver flera att deras agerande är ”farligt” och ”korkat” och att det finns en risk att deras stunt efterapas av andra, som kan skada sig. 

Andra försvarar paret och menar att det är upp till dem själva vad de gör och vad de väljer att lägga upp på sin Instagram så länge de själva känner sig säkra. 

I texten till bilden tar paret upp just vikten av att känna sig säker – och att det betyder olika för olika människor. Bland annat stod att ”vi borde alla komma ihåg att inte alla handlingar, stilar eller vägar vi ser andra välja kan eller borde replikeras.”

Resebloggarna Kelly Castille och Kody Workman träffades för 1,5 år sedan och har rest ihop sen dess. Foto: Positravelty/INSTAGRAM

Svarar på kritiken

I en kommentar till Business Insider slår Kody tillbaka mot de de kraftiga reaktionerna på bilden där flera menar att han riskerar sin flickväns liv medan han själv står säker. 

– Det som nog förvånar är att det var Kellys idé att ta bilden. Vi är båda i bra form, känner våra kroppar och därför även vet om våra begränsningar. 

Han säger också att bilden ser farligare ut än den i själva verket var, att det fanns en till pool under och att Kelly hade ett ”ordentligt grepp”. 

https://www.instagram.com/p/Bv8ooJHAt6Q/?utm_source=ig_embed

I ett mejl till Fox News på lördagen svarade de tillsammans på kritiken:
”Vi kommer inte mata negativiteten i det här. Vi har fått så mycket kärlek, stöd och omtänksamma meddelanden från våra vänner, familj och vår grupp följare [...] Om en bild går bra eller inte, om den tas emot på ett vis eller ett annat är inte relevant för oss. Vi postar det vi älskar och det vi tror visar upp vår glädje, våra äventyr och vår kreativitet. Det här har blivit en större grej än vi någonsin kunnat ana och vi önskar att i fortsättningen endast diskutera positiva saker och verkligheten bakom fotot.”

Kelly Castille och Kody Workman träffades för ett och ett halvt år sedan när de var ute och reste. Då hade Kody varit på resande fot i ett och ett halvt år medan Kelly var på dag nummer två. Sedan dess har de rest tillsammans runt jorden och jobbat upp sin följarskara på Instagram, skriver Buisness insider.

Just nu är paret på Bali. Foto: Positravelty/INSTAGRAM