Inspelade samtalet: Hon larmade SD om bilderna

Tidigare SD-politikern Nina Olofsson visste direkt vem som skickat penisbilder.
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Sverigedemokraternas riksombudsman Anders Olin larmades om penisbilderna i januari 2021.
Foto: SVEN LINDWALL

Premium: Sverigedemokraternas riksombudsman Anders Olin fick larm om riksdagsmannen som skickade penisbilder redan i januari 2021.

Före detta SD-politikern Nina Olofsson beslöt sig då för att kontakta Anders Olin, efter att hon fått de intima bilderna av en anhörig till en ung kvinna. Hon erbjöd sig att skicka bilderna till SD riks, visar ett inspelat telefonsamtal som Expressen tagit del av.

Men inte förrän nu har partiet inlett en utredning – efter att uppgifterna spridits i sociala- och traditionella medier.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Experterna: Då kan Putin tvingas ge upp i Ukraina

Premium: ”Han kommer att avsättas, mördas eller begå självmord”

Lillprinsens ”hot” mot sina klasskamrater: ”Oslagbart”

Premium: ”Bäst att ni passar er”

Övre medelklassen rustar för en tuff vinter

Premium: Övre medelklassen rustar för tuff vinter – säljer spa-bad på Blocket och ställer in semestrar