Marlene Rünell och hennes kollega jagades bort från läfgret som de skulle kontrollera. Foto: PrivatMarlene Rünell och hennes kollega jagades bort från läfgret som de skulle kontrollera. Foto: Privat

Marlene Rünell och hennes kollega jagades bort från läfgret som de skulle kontrollera.

 Foto: Privat
Inspektörerna skulle kontrollera ett läger där asfaltsläggare bor. Bilden är från ett annat tillfälle och ett annat läger.Inspektörerna skulle kontrollera ett läger där asfaltsläggare bor. Bilden är från ett annat tillfälle och ett annat läger.

Inspektörerna skulle kontrollera ett läger där asfaltsläggare bor.

Bilden är från ett annat tillfälle och ett annat läger.

Inspektörer jagades av bil vid husvagnsläger

Publicerad

Två miljöinspektörer i Örebro skulle kontrollera ett husvagnsläger med asfaltsläggare.

Då började en person jagade dem med bil.

– Jag sa åt min kollega att hålla i ratten så vi inte blir prejade, berättar inspektören Marlene Rünell.

På tisdagen fick miljöinspektionen in ett tips om att brittiska asfaltsläggare hade rest ett läger i Berglunda industriområde. Två miljö- och hälsoskyddsinspektörer åkte till platsen för att kontrollera tipset, vilket na.se var först att rapportera om.

Väl där hittade de flera husvagnar och bilar som såg dyrare ut med brittiska registreringsskyltar. Där fanns också fem män, berättar inspektören Marlene Rünell.

Vände på grund av tidigare hotfullheter

På grund av att de båda kollegerna tidigare har läst om hotfullheter vid liknande situationer valde de att vända om med sin bil på den smala vägen.

– Då hör vi en bil i bakkanten som kör upp aggressivt och svängde hit och dit. Min kollega som körde blev jätteprovocerad, säger Marlene Rünell.

Personen i bilen fortsatte sedan att jaga dem tills de kom ut på en större väg. När de sedan svängde åt ett håll så åkte den jagande bilen åt ett annat.

Marlene Rünell berättar att hon sedan fick veta att de inte var de första som hade stött på problem med personerna.

– När jag kom tillbaka till kontoret så såg jag att jag hade fått mejl om att en privatperson hade blivit jagad på fyrhjuling med järnrör.

Men hon påpekar att skrämseltaktikerna inte kommer att fungera för att hålla dem borta, utan ärendet har nu lämnats över till markägaren – Örebro kommun.

Skräpade ner

Tipset som ledde till att området kontrollerades gällde nedskräpning. Kommunen kommer nu att begära hjälp av polisen eftersom nedskräpning är ett brott mot ordningslagen.

Efter att personerna har avlägsnats från platsen kommer den att saneras av Örebros miljö- och hälsoskyddsenhet med hjälp av personal från kommunens tekniska kontor.

Marlene Rünell berättar att hon är glad att de fattade beslutet att vända om med sin bil när de anlände.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag