Polisens insatsstyrka slog till mot en lägenhet i Solna på lördagen. Där greps två personer. Här bär polisens tekniker ut saker från lägenheten. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisens insatsstyrka slog till mot en lägenhet i Solna på lördagen. Där greps två personer. Här bär polisens tekniker ut saker från lägenheten. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisens insatsstyrka slog till mot en lägenhet i Solna på lördagen. Där greps två personer. Här bär polisens tekniker ut saker från lägenheten. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Lägenheten där de misstänkt greps. Foto: Janne Åkesson/SwepixLägenheten där de misstänkt greps. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Lägenheten där de misstänkt greps. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisens insatsstyrka slog till mot en lägenhet. Nu har man inlett en förundersökning om grovt narkotikabrott. Foto: LÄSARBILDPolisens insatsstyrka slog till mot en lägenhet. Nu har man inlett en förundersökning om grovt narkotikabrott. Foto: LÄSARBILD

Polisens insatsstyrka slog till mot en lägenhet. Nu har man inlett en förundersökning om grovt narkotikabrott.

 Foto: LÄSARBILD

Insatsstyrkan slog till mot lägenhet i Solna

Publicerad

Här gör polisens insatsstyrka knarkrazzia - beväpnade med k-pistar.

Nu har fyra män anhållits misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Det är hantering av narkotika som vida överstiger grovt brott, säger förundersökningsledare Jonas Petersson vid Västerorts åklagarkammare.

Det var strax före klockan elva på lördagsförmiddagen som tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i Huvudsta i Solna.

Boende i huset hörde flera höga smällar när polisen tog sig in i en lägenhet och ett ögonvittne beskriver hur ett tiotal k-pistväpnade poliser befann sig på platsen när de förde ut en person ur hyreshuset.

– Han fördes ut ur huset och hade jackan över huvudet. Samtidigt skrek polisen "ligg jävligt still!" åt honom, säger ett ögonvittne.

Och fortsätter:

– Vi hamnade precis mitt i dramat när de tog ut mannen, det kändes som en filminspelning.

Minst en av poliserna var dessutom förklädd till hantverkare.

Operation "Jungfrun"

Sammanlagt har fyra män anhållits under lördagseftermiddagen i operationen, som enligt uppgifter till Aftonbladet går under namnet "Jungfrun".

Förundersökningsledare Jonas Petersson bekräftar anhållandena:

– De är misstänkta för grov hantering av narkotika. Sen går jag inte in på varje enskild misstanke, men det är hantering av narkotika som vida överstiger grovt brott.

Polisen har även tagit stora mängder narkotika i beslag, och flera polismän bar under lördagseftermiddagen ut olika föremål i papperskassar från lägenheten där en av personerna greps.

– Vi är fortfarande inne i ett skede där det pågår utredningsåtgärder. Jag vill inte släppa fler uppgifter innan vi har hört de personer som är frihetsberövade, säger Jonas Petersson.

Kopplingar till tullens beslag i Malmö

Insatsen var en del i polisens särskilda Fenix-operation där man riktar in sig på grovt kriminella personer boende i Solna och Stockholms västra förorter.

Det har även skett tillslag på flera andra håll i landet. Det finns bland annat kopplingar till en lastbilschaufför i Malmö som på lördagsmorgonen påträffades med ett fordon lastat med 100 kilo cannabis och syntetisk narkotika.

– Jag kan bekräfta att det gjorts beslag och att det gäller narkotika, men övriga detaljer kan jag inte gå in på pågrund av förundersökningssekretess, säger Åsa Gunnarsson vid Tullverkets presstjänst.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter är de fyra anhållna männen en 48-åring, en 43-åring, en 42-åring och en 29-åring. Ingen av dem är svensk medborgare men de har svenska uppehållstillstånd och kommer från olika europeiska länder.

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag