Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sprickan i Hornsberg – innerstad möter förort

I Hornsbergs strand har bostadsrättsföreningarna namn som Välbehaget, Lycksaligheten och Jublet.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Hornsbergs strand har de senaste tio åren förvandlats till ett av Stockholms mest attraktiva bostadskvarter.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Enligt kommunpolisen Peter Enell har situationen vid Hornsbergs strand blivit bättre under senare år sedan man installerat farthinder och infört gågata.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Det nybyggda området Hornsbergs strand i Stockholm är ett offer för sin egen succé.

Den eleganta strandpromenaden lockar tusentals människor vackra sommardagar – med buller, nedskräpning och buskörningar som följd.

En av få platser där innerstaden möter förorten – och det leder ibland till konflikt mellan boende och besökare.

Å ena sidan anklagas boende i området för att vara rasister, å andra sidan vittnar polisen om man haft ”mycket tillsyn” i området och att ”vissa körde som svin”.

Expressen premium

Starta Premium direkt– första månaden är gratis

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad i en månad, därefter 69 kr/mån. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.