Ulf Björnell är ordförande i Fagerhult Habo IB.
Ulf Björnell är ordförande i Fagerhult Habo IB.

Innebandylag bryter sponsoravtal med SD

Publicerad

Innebandyklubben Fagerhult Habo utanför Jönköping sökte sponsorpengar hos de politiska partierna i kommunen - men bara Sverigedemokraterna nappade.

Men efter hård kritik väljer klubben nu att avbryta samarbetet.

– Det blev lite olyckligt det här, säger klubbens ordförande Ulf Björnell till Expressen.se.

Inför årets säsong gick Fagerhult Habo IB ut till samtliga politiska partier i kommunen med en förfrågan om att sponsra föreningen. Ett parti nappade - Sverigedemokraterna.

När skylten med partiets namn sågs i hemmahallen för första gången i söndags började kritiken mot föreningen.

– Vi har fått en del kritik. Sedan har en del andra åsikter så vi har fått en del glada tillrop också, säger Ulf Björnell.

Han fortsätter:

– Vi handlade i god tro och tänkte på föreningens bästa och att få in pengar. Att det skulle bli så här hade vi inte tillnärmelsevis tänkt oss.

Efter ett extrainsatt styrelsemöte på fredagskvällen beslutade man dock att avbryta samarbetet med SD.

– Vi har sagt att vi hoppar av det här. Det var inte vår avsikt att ställa till något utan det var tanken på föreningen och att få in pengar. Sedan var det olyckligt att det blev som det blev, att bara SD nappade på det här. Vi skulle ha tänkt till där då kanske.

Vilken betydelse tror du att det har att just SD nappade?

– Det är tydligen väldigt infekterat med Sverigedemokraterna. Det har tagit otroligt stora proportioner och det beklagar vi. Men gjort är gjort.

Björnell säger till Expressen.se att föreningen inte har hunnit ta emot några pengar från SD.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag