Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Innebandylag bryter sponsoravtal med SD

Ulf Björnell är ordförande i Fagerhult Habo IB.

Innebandyklubben Fagerhult Habo utanför Jönköping sökte sponsorpengar hos de politiska partierna i kommunen - men bara Sverigedemokraterna nappade.

Men efter hård kritik väljer klubben nu att avbryta samarbetet.

– Det blev lite olyckligt det här, säger klubbens ordförande Ulf Björnell till Expressen.se.

Inför årets säsong gick Fagerhult Habo IB ut till samtliga politiska partier i kommunen med en förfrågan om att sponsra föreningen. Ett parti nappade - Sverigedemokraterna.

När skylten med partiets namn sågs i hemmahallen för första gången i söndags började kritiken mot föreningen.

– Vi har fått en del kritik. Sedan har en del andra åsikter så vi har fått en del glada tillrop också, säger Ulf Björnell.

Han fortsätter:

– Vi handlade i god tro och tänkte på föreningens bästa och att få in pengar. Att det skulle bli så här hade vi inte tillnärmelsevis tänkt oss.

Efter ett extrainsatt styrelsemöte på fredagskvällen beslutade man dock att avbryta samarbetet med SD.

– Vi har sagt att vi hoppar av det här. Det var inte vår avsikt att ställa till något utan det var tanken på föreningen och att få in pengar. Sedan var det olyckligt att det blev som det blev, att bara SD nappade på det här. Vi skulle ha tänkt till där då kanske.

Vilken betydelse tror du att det har att just SD nappade?

– Det är tydligen väldigt infekterat med Sverigedemokraterna. Det har tagit otroligt stora proportioner och det beklagar vi. Men gjort är gjort.

Björnell säger till Expressen.se att föreningen inte har hunnit ta emot några pengar från SD.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.