Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Seniorrabatterna som ger dig billigare telefon

Det finns flera bra rabatter som ger pensionärer billigare mobilabonnemang.Foto: Colourbox

Att få pengarna att räcka till som pensionär kan vara svårt.

Lyckligtvis finns det rabatter för mycket – och bara på din telefon kan du spara in hundratals kronor om året.

– Efterfrågan på mobilabonnemang är stor eftersom det är något som alla i princip har, säger Tina Svensson, marknadschef på Smart senior.

Att lägga hundratals kronor i månaden på sin telefon kan ta emot, speciellt om man som pensionär redan har en tajt budget att röra sig med.

Som medlem i en pensionärsorganisation, men även när du nått en viss ålder, finns det en mängd rabatter som kan dra ned dina kostnader rejält. Och i vissa fall kan det handla om så mycket som 600-700 kronor per år – bara för ditt mobilabonnemang.

Att tillhöra en pensionärsorganisation kan vara smart. Många samarbetar nämligen med Smart senior, ett fristående företag som jobbar med förmåner, vilket ger över ytterligare 300 rabatter för de över 55 år.

– De rabatter med störst efterfrågan skulle jag säga är resor, men också mobilabonnemang eftersom det är någonting som alla i princip har. Vissa har till och med blivit medlemmar bara för att ta del av erbjudanden vi har i samarbete med Tele2, säger Tina Svensson, marknadschef på Smart senior.

 

Läs även: För dig som är inloggad – här kan du läsa fler artiklar  

 

Spara in hundralappar på medlemskap i Smart senior

Om ett avtal finns med din pensionärsorganisation är dessutom ditt medlemskap i Smart senior gratis. Bara där sparar du in flera hundralappar varje månad.

– För de som bara vill ta del av förmånerna, men inte tillhöra en pensionärsförening, kostar ett medlemskap 199 kronor per år. För de vars förbund vi har ett avtal med blir det i stället gratis.

Förutom kostnader för telefoni finns rabatter för alltifrån nödvändigheter som billigare glasögon och kläder, till erbjudanden som hjälper dig att sätta guldkant på vardagen – som resor och upplevelser.

Exakt hur mycket du kan spara i månaden på olika förmåner varierar beroende på vilken pensionärsorganisation du tillhör, samt vilka samarbeten som finns med olika företag. 

Kolla vad som gäller för ditt förbund

Förbund som SPF Seniorerna, Riksförbundet Pensionärsgemenskap, Svenska KommunalPensionärers förbund och vissa lokala PRO-föreningar har i dag ett avtal med Smart senior.

För att veta vad som gäller för just dig tipsar Tina Svensson att ta kontakt med det egna förbundet i första hand.

– Sedan kan man även kontakta till vår medlemservice, eller kolla på vilka förbund och föreningar vi samarbetar med på vår hemsida.

 

Rabatter för mobil- och hemtelefoni

Mobiltelefoni
För medlemmar i Smart senior:

• 20 procent rabatt hos Tele2. Du väljer antal GB surf för ditt mobilabonnemang själv.

• 20 procent rabatt på samtal och surf, vid köp av en Iphone 8. Du väljer antal GB surf själv.

• 10 procent rabatt på mobilabonnemang hos 3, vid köp av en Iphone 7. Du väljer antal GB surf själv.

• 10 procent rabatt på mobilabonnemang hos 3. Gäller vid köp av valfri telefon. Du har också obegränsade samtal och sms/mms. 


För medlemmar i Pro:
• 10 procent rabatt hos 3. Du väljer antal GB surf för ditt mobilabonnemang själv.

 

För medlemmar i SPF Seniorerna: 

• 400 kronor rabatt på mobilabonnemang hos Hallon. 10 GB surf ingår.

• 300 kronor rabatt på mobilabonnemang hos Hallon. 3 GB surf ingår.

 

Andra seniorrabatter:

• Rabatterat mobilabonnemang hos Comviq. Du sparar 50 kronor i månaden, och på ett år 600 kronor. Rabatten gäller abonnemang med 4,8 eller 20 GB surf. Du slipper även bindningstid och uppsägningstid.

• 720 kronor rabatt per år hos Telenor. Mobilabonnemanget har en bindningstid på 24 månader och förmånen gäller de över 65 år.

• 150 kronor rabatt hos Vimla. Du får en billigare kostnad första tre månaderna. I erbjudandet ingår också fria samtal, sms och mms. Gäller de över 55 år.
• 225 kronor rabatt hos Vimla. Du får en billigare kostnad första tre månaderna. I erbjudandet ingår 60 samtal och 600 sms/mms. Gäller de över 55 år.

• 145 kronor rabatt hos Fello. För mobilabonnemanget gäller en surf på 3 GB, men också fria samtal inom Sverige samt fria sms och mms överallt. Förmånen gäller de över 55 år.

• Fast pris vid telefonsamtal hos Telia. För samtal till fasta telefoner i Sverige ligger kostnaden på 15 öre/minut, och för samtal till mobiltelefoner i Sverige ligger den på 69 öre/minut. Tillkommer gör en öppningsavgift för varje samtal på 69 öre. Erbjudandet gäller de som fyllt 60 år.

 

Hemtelefoni

• 10 procent rabatt hos 3. Vid köp av ditt abonnemang ingår också en trådlös telefon med tillhörande dockningsstation. Erbjudandet gäller medlemmar i Pro.

• 10 procent rabatt hos 3. Vid köp av ett abonnemang ingår också en telefon och ett fast pris för dina samtalsminuter. Erbjudandet gäller medlemmar i Smart senior.

 

Ovannämnda rabatter är endast ett axplock av tillgängliga förmåner för seniorer. För mer information gällande tillgängliga rabatter, eller nämnda rabatters villkor, kontakta de aktuella operatörerna eller ditt pensionärsförbund.


Många förbund samarbetar även med Smart senior, vilket kan innebära att du även har tillgång till ytterligare rabatter – kolla gärna vad som gäller för just ditt förbund. 

 

Källa: smartsenior.se, pro.se, spfseniorerna.se, vimla.se, telia.se, telenor.se, fello.se, comviq.se, hallon.se