Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pippa Middletons tuffa tid mitt i gravidlyckan

Pippa Middleton tillsammans med maken James Matthews. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Gravida Pippa Middleton, syster till prins Williams hustru Kate, har återförenats med svärfadern David Matthews. 

För första gången sedan han anklagats för våldtäkt av barn har de två synts tillsammans.

När Kate Middleton gifte sig med prins William i april 2011 innebar det att Kates officiella titel ändrades till hertiginna av Cambridge, och hon blev därmed också Storbritanniens framtida drottning. För lillasyster Philippa Charlotte "Pippa" Middleton innebar giftermålet att hon, från den ena dagen till den andra, blev en världskändis. Hon var brudtärna på prinsbröllopet och strålkastarljuset på paret kom att reflekteras på Pippa som ofta är omskriven i de brittiska tidningarna numera. 

I maj förra året gifte hon sig med finansmannen och multimiljonären James Matthews, och i brittisk press beskrevs det som årets bröllop. Det var inget kungligt bröllop, men inte heller långt ifrån. På gästlistan fanns utöver storasystern och prins William även kungliga namn som prins Harry och prinsessan Eugenie. 

Pippa Middleton tillsammans med maken James Matthews på deras bröllop som hölls i maj förra året. Foto: JUSTIN TALLIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Bröllopsresan för 1,5 miljoner

Efter bröllopet försvann paret på en lyxig bröllopsresa med privata stränder, butlers och resor med sjöflygplan. Notan för kalaset hamnade på över 1,5 miljoner kronor enligt Daily Mail. Men då ingick också besök på toppklassiga restauranger i Australien – där Pippa beställde in en kängurutartar – snorkelturer i franska Polynesien, och även en avstickare till Sverige som var ett av många stopp på resan.

I Sverige närvarade paret vid en av Pippa Middletons vänners bröllop för att bevittna när Jöns Bartholdson och kärleken Anna Ridderstad sa ja till varandra.

Visiten var dock inte den första gången Pippa Middleton var i Sverige. 2012 dök hon upp i Dalarna och åkte Vasaloppet.

– Det är en helt fantastisk upplevelse, sade hon efter målgången.

Pippa Middleton på semester i Karibien 2015. Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS/ALL OVER PRESS SPLASH NEWS

Gravidlyckan

I april i år kom nyheten om att Pippa Middleton är gravid och att hon då var i tolfte veckan. Det innebär att födseln tros vara beräknad till oktober.

Systern Kate var den andra att få reda på den glädjande nyheten efter maken James. 

Pippa har också delat med sig av den första tiden av graviditeten i en kolumn i tidningen Waitrose magazine, där hon beskrev tacksamheten över att allt gått bra.

”Jag hade tur att passera 12-veckorsstrecket utan att lida av illamående på mornarna.”

Svågern Spencer Matthews beroende

Graviditeten har inte stoppat Pippa Middleton från sitt aktiva liv. Bland annat dök hon upp när svågern Spencer Matthews hade sitt 30-årsfrirande tidigare i augusti.

Spencer Matthews har i brittisk press beskrivits som något av ett orosmoment för kungahuset i Storbritannien. Under Pippa och Davids bröllop ska han bland annat ha ombetts att tona ner sitt gratulationstal. Han har ett förflutet som dokusåpakändis från tv-serien ”Made in Chelsea” och tvingades hoppa av från inspelningen av en annan tv-serie 2015, då det uppdagades att Spencer var beroende av anabola steroider. Ett preparat han brukade för att han, enligt tidningen Sunday Times, ”ville se bra ut i duschen.”

Chockerande anklagelser har nyligen riktats mot Pippa Middletons svärfar, multimiljonären och den förre racerföraren David Matthews, 74. Foto: SPLASH NEWS / SPLASHNEWS.COM / SPLASH NEWS / SPLASHNEWS.COM/IBL SPLASH NEWS

Chockerande våldtäktsanklagelser

Men om svågern Spencer Matthews ses som ett bekymmer för kungahuset så är det ingenting i jämförelse med de chockerande anklagelser som nyligen riktats mot Pippa Middletons svärfar, multimiljonären och den förre racerföraren David Matthews, 74.

I mars i år greps David Matthews på flygplatsen Orly i Paris, anklagad för våldtäkt av barn vid två tillfällen. De påstådda händelserna ska enligt Daily Mail ha ägt rum i slutet av 90-talet i Paris och den lyxiga ön Saint-Barthélemy, där David Matthews äger ett hotell.

David Matthews har nekat till brott och i samband med att han förhördes i Paris gick familjen ut med ett officiellt uttalande där man kunde läsa att han ”kategoriskt förnekade anklagelserna.”

I augusti dök de första bilderna på Pippa Middleton och David Matthews upp sedan våldtäktsanklagelserna blev kända. Pippa syntes då dricka te hemma hos svärföräldrarna i västra London iförd en blommig klänning. 

När nyheten spreds om att Pippa Middleton var gravid, hade familjen Matthews nog hoppats på ett avbrott från skriverierna om våldtäktsanklagelserna. Men den brittiska pressen har fortsatt att bevaka ämnet och så lär det förbli. Kanske får familjen en paus i oktober när barnet beräknas komma och prins George och prinsessan Charlotte får en kusin.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!