Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu talar Ivana med Donald igen - med värme

Ivana Trump är Donald Trumps första hustru. Hon har tidigare pikat både honom och hans nuvarande hustru, men har nyligen hörts berömma honom. Foto: MICHAEL ZORN / AP TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump tillsammans med Donald. Hon får beröm för att inte hetsa upp sig när hans exhustru Ivana Trump delar ut svingar. Foto: YURI GRIPAS / AVALON.RED B66
Melania Trump fokuserar på att ta hand om sin son, och håller lägre profil i Vita huset än tidigare presdenthustrur. Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / DOULIERY OLIVIER/ABACA STELLA PICTURES
Marla Maples var Donald Trumps andra hustru. Hon ska ha inlett en affär med honom medan han fortfarande var gift med Ivana Yrump. Foto: PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES
Melania Trump tillsammans med Donald. Hon får beröm för att inte hetsa upp sig när hans exhustru Ivana Trump delar ut svingar. Foto: ANGELO CARCONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter tidigare iskylan mellan dem - nu pratar återigen Ivana Trump om Donad Trump med värme.

Relationen mellan det tidigare gifta paret har varit väldigt ansträngd - men nu berömmer hon honom.

– Egentligen vill jag inte prata politik, men vi har kontakt. Han gjorde bra ifrån sig med Nordkorea, sade hon nyligen, enligt New York Times.

Har man en gång hamnat i rampljuset kan det vara svårt att lämna det, vare sig man vill eller inte.

Ivana Trump, 69, var gift med Donald Trump från 1977 till 1992, långt innan han blev USA:s 45:e president. 

Under den här perioden var de ett av världens mest omskrivna par. De prydde tabloidernas förstasidor. Hans karriär steg som en raket mot himlen, och de fick tre barn med varandra, innan äktenskapet kraschade.

Han hann vara gift med ytterligare en kvinna, Marla Maples,  innan han 2005 gifte sig med sin nuvarande hustru, USA:s första dam Melania Trump.

 

LÄS MER: Porrstjärnan ska ha nakenbilder på Trump

 

Visserligen var Ivana Trump under den här tiden fortfarande föremål för uppmärksamhet, men hon hamnade i skymundan.

Men i samband med att Donald Trump tillträdde sitt ämbete började allt mer uppmärksamhet att riktas mot henne igen. Trots allt är hon mamma till hans barn, varav alla har haft framträdande roller innan och under hans tid i Vita huset.

Ivana Trump har utnyttjat uppmärksamheten till att dela ut svingar, både mot presidenten och mot hans nuvarande hustru.

Ivanas svingar mot Melania

I oktober förra året gav hon en intervju med ABC News i samband med att hon lanserade sin bok ”Raising Trump”.

– Jag har direktnumret till Vita huset men jag vill inte ringa honom där, eftersom Melania är där. Jag vill inte orsaka någon slags svartsjuka eller så, eftersom jag är hans första fru. Jag är ”first lady”, sade hon då.

Uttalandet fick Melania Trump att ilskna till rejält. I vanliga fall håller hon låg profil och har sagt att hon inte låter kritik och elakheter komma åt henne, men den här gången var det annorlunda.

Melania Trump. Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hon valde att göra ett uttalande i CNN via sin kommunikationsdirektör Stephanie Grisham. 

– Mrs Trump har gjort Vita huset till ett hem för sin son Barron och presidenten. Hon älskar att bo i Washington och är stolt över sin roll som USA:s första dam. Hon planerar att använda sin titel för att hjälpa barn, inte sälja böcker, sade hon, och fortsatte:

– Det finns uppenbarligen ingen substans i det här uttalandet från ett ex, det här är tyvärr bara ett uppmärksamhetssökande och själviskt oljud.

 

LÄS MER: Stödet för Donald Trump växer - trots kritiken 

 

Det fick Ivana Trump att sedan hälla mer bränsle på brasan.

– Jag sa att jag var den första Trump-damen, och första damen blev helt till sig. Jag har ingen aning om varför, men jag är definitivt den första Trump-damen. Jag var gift med Donald, jag har tre barn med honom och jag har ingen aning om varför hon blir förnärmad över det. Släpp det där, vem bryr sig? menade Ivana Trump själv.

I en intervju med CBS sade Ivana Trump också att det var hon som krattade vägen till hans presidentskap, som han inte hade nått utan hennes hjälp. 

– Det är helt säkert, sade hon till CBS. 

Donald Trump i siktet

Visserligen sade hon att de fortfarande höll kontakt - de har ju trots allt tre barn tillsammans - men att det aldrig var några varmare känslor mellan dem.

– Vi pratar med varandra, kanske en gång i veckan. Han ber fortfarande om råd, sade hon då.

Donald och Melania Trump 2005. Foto: JOHN SMOCK / AP

I november förra året medverkade Ivana Trump i det irländska tv-programmet ”Ray D'Arcy Show”.

På frågan om hon tycker att Melania Trump gör ett bra jobb blev svaret:

– Jag tror att hon försöker sitt bästa.

 

LÄS MER: Ordern till Donald Trump: Sluta blocka på Twitter

 

I februari i år kom det också fram att Ivana Trump struntade i att lyssna på sin exmakes installationstal till nationen när han tillträdde sitt ämbete 20 januari 2017. 

I stället åt hon middag med en annan exmake, Rossano Rubicondi, i New York. Men denne tröttnade hon på rejält under middagen.

– Kan du bara hålla käften? hördes hon säga vid ett tillfälle. 

Ivana Trumps kovändning

I mitten av juni i år mötte hon pressen i New York i samband med att hon hjälpte till att lansera en ny diet. Då fick hon förstås frågor även om sin exmake - och det väckte förvåning då hon hördes berömma honom.

– Egentligen vill jag inte prata politik, men vi har kontakt. Han gjorde bra ifrån sig med Nordkorea, sade hon då.

Men när hon också fick frågor om Melania Trump, stod hon fast vid vad hon sade i höstas.

– Jag vill inte prata politik eller Vita huset eller om mitt ex eller USA:s första dam. Det enda jag kan säga är att jag är Trumps första dam.

Men Ivana Trump nöjer sig inte med att rikta jabbar mot sitt ex och hans nuvarande hustru. Även hustru nummer två, Marla Maples, har fått sina svingar.

I praktiken var äktenskapet mellan Ivana och Donald Trump över flera år innan skilsmässan, detta efter att han inlett en affär med Marla Maples.

 

LÄS MER: Melania Trumps frånvaro förbryllar internet

 

I sin bok skriver Ivana Trump om det ödesdigra mötet i december 1989 med en då för henne okänd kvinna, under en skidresa i Aspen, Colorado. Kvinnan närmade sig och utbrast plötsligt:

”Jag heter Marla och jag älskar din man. Gör du? Jag svarade: Försvinn, jag älskar min man. Det var inte elegant men jag var i chock”, skriver Ivana Trump i boken.

Den som verkar hålla lägst profil i pikarna mellan Donald Trumps kvinnor är Melania Trump. Hon påstås inte bry sig nämnvärt om Donald Trumps tidigare kvinnor, eller hans påstådda affärer som också sägs inbegripa en porrstjärna.

”Hon framstår som den mest mystiska kvinnan i Washington”, skriver CNN.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!