Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kärlekssagan mellan Elin och Tiger fick ett brutalt slut

Elin Nordegren, 38, och Tiger Woods, 42, träffades första gången i samband med golfturneringen Open Championship i England 2001. Foto: INPHO/MORGAN TREACY / STELLA PICTURES STARSTOCK/PHOTOSHOT
Elin Nordgren och Tiger Woods. Foto: REGINA H. BOONE / AP DETROIT FREE PRESS

Strax efter halv tre på natten 27 november 2009 larmas Floridapolisen till Tiger Woods och Elin Nordegrens bostad. 

Golfstjärnan hade kraschat sin bil i ett träd och en brandpost – och snart tog en intensiv medierapportering om allt annat än Woods framgångar på golfbanan vid.

Han hade bedragit sin svenska hustru med flera olika kvinnor. 

Elin Nordegren, 38, och Tiger Woods, 42, träffades första gången i samband med golfturneringen Open Championship i England 2001. Vid den tiden jobbade Elin, dotter till S-politikern och tidigare migrationspolitikern Barbro Holmberg och radiojournalisten Thomas Nordegren, som barnflicka hos familjen Parnevik. Dessförinnan hade hon bland annat arbetat som fotomodell. Tiger Woods var redan en superstjärna, rankad som etta i världen sedan sommaren 1999.  

När Woods mötte Nordegren träffade golfstjärnan rätt även i privatlivet.

Paret förlovade sig i november 2003, gifte sig på Barbados hösten 2004 och bosatte sig utanför Orlando i delstaten Florida i USA. Tiger Woods fortsatte att spela lysande golf och hemmavid växte så småningom familjen – 2007 föddes parets första barn, dottern Sam Alexis, två år senare kom sonen Charlie Axel.   

Minstingen var bara månader gammal när otrohetsskandalen – som orsakade hundratals rubriker i medier över hela världen – briserade. 

Bilolycka mitt i natten 

Exakt vad som hände den där Thanksgivinghelgen i slutet av november 2009 är inte klarlagt i detalj. Men början till slutet på Woods och Nordegrens kärlekssaga är i vart fall en artikel i National Enquirer om en påstådd affär mellan Woods och en nattklubbsmanager i New York – uppgifter som kvinnan dementerar i samma artikel.  

Två dagar senare, vid halv tre på natten, kraschade golfstjärnan sin bil in i ett träd, ett par häckar och en brandpost nära hemmet. Olyckan fick stor uppmärksamhet – Woods vårdades för mindre sårskador i ansiktet och fick en böteslapp för vårdslöshet i trafiken. 

 

Kärlekssagan mellan Tiger Woods och Elin Nordegren fick ett dramatiskt slut. I dag uppger båda två att de är goda vänner. Foto: SCOT TUCKER / AP

Flera medier rapporterade att Nordegren använt en golfklubba för att slå sönder bilens bakruta genom vilken hon drog ut sin skadade make. Den lokala polisen uppgav att Woods inte varit påverkad av alkohol – men frågorna om vart han var på väg och vad som faktiskt orakade olyckan lämnades obesvarade. Mot bakgrund av artikeln i National Enquirer tog spekulationer om att paret grälat strax innan olyckan fart. 

Affärer med fler kvinnor

Woods släppte ett uttalande där han tog på sig det fulla ansvaret för olyckan och förklarade att det som hänt strax innan var ”en privatsak”. Ett par dagar senare publicerade US Weekly en artikel som satte ytterligare press på golfstjärnan. Där återgavs ett inspelat meddelande som Woods ska ha lämnat på en annan kvinnas telefonsvarare – ett meddelande som tolkades som ett bevis för att Woods och kvinnan haft en sexuell relation bakom Nordegrens rygg. 

Vid det här laget medgav golfstjärnan ”övertramp” i ett uttalande på sin hemsida. 

– Jag har inte levt upp till mina egna värderingar och det uppförande som min familj förtjänar. Jag har svikit min familj och jag ångrar övertrampen med hela mitt hjärna, sa Woods. 

Golfstjärnan meddelade även att han inte skulle tävla på obestämd tid, för att i stället foksuera på sin familj. 

Men stormen avtog inte med ursäkten – i stället tilltog den i styrka. Under vintern rapporterade flera medier om ett antal olika kvinnor som Woods ska ha haft affärer med. Flera sponsorer, bland andra General Motors och Gatorade, sa upp sina avtal med Tiger Woods.  

Kallar till presskonferens

Den 19 februari 2010 verkar måttet rågat. Tiger Woods bjöd in reportrar till en presskonferens där han, med tårar i ögonen och sorg i rösten, bad om ursäkt för sitt beteende ännu en gång. 

Han berättade att han under de senaste sex veckorna gått i terapi för att förstå och kunna förändra sitt beteende: 

– Jag vet att folk vill veta hur jag kunde vara så självisk och korkad. Folk vill veta hur jag har kunnat göra de här sakerna mot min hustru, Elin, och mot mina barn, sa Woods enligt CNN.  

Efter ett par månader stod det emellertid klart att sprickan mellan makarna inte gick att överbrygga. Paret ansökte om skilsmässa och i augusti undertecknades uppgörelsen. 

Först då uttalade sig Nordegren i tidningen People

– Jag har genomlevt stadier av misstro och chock, ilska och slutligen sorg över att ha förlorat den familj jag så gärna ville ha för mina barn, sa Nordegren och fortsatte:

– Nu närmast är planen för barnen och mig att forsätta anpassa oss till vår nya situation. Jag kommer att fortsätta studera (psykologi, reds anm) men mitt huvudsakliga fokus är att försöka ge mig själv tid att läka.  

Nordegren blev förmögen

Enligt sajten TMZ innebar skilsmässan från Woods att Nordegren blev förmögen. Hon ska ha fått runt 100 miljoner dollar – det vill säga nära 880 miljoner kronor med dagens växelkurs.  

Trots det dramatiska uppbrottet verkar Woods och Nordegren ha en god relation i dag.  

– Min relation till Tiger är inriktad på barnen, det går riktigt bra, och jag är så glad för det. Han är en fantastisk pappa, sa Nordegren till tidningen People 2014.

Tiger Woods har i flera intervjuer kallat Elin för sin bästa vän. 

 

Fotnot: I en tidigare version av artikeln visades en bild på Tiger Woods och hans ex-flickvän Lindsey Vonn, inte Elin Nordegren. I bildtexten stod det att det var Elin Nordegren på bilden, vilket var fel. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!