Fotot togs dagen innan Linda försvann. Mats Alm och Linda Chen äter glass och dricker läsk i Torsång utanför Borlänge dagen före hennes försvinnande. Foto: PrivatFotot togs dagen innan Linda försvann. Mats Alm och Linda Chen äter glass och dricker läsk i Torsång utanför Borlänge dagen före hennes försvinnande. Foto: Privat
Fotot togs dagen innan Linda försvann. Mats Alm och Linda Chen äter glass och dricker läsk i Torsång utanför Borlänge dagen före hennes försvinnande. Foto: Privat
Iförd kriminalvårdens gröna kläder, skäggig och med längre hår var det en sliten och nedstämd Mats Alm som fördes in i rättssalen. Foto: Henrik HanssonIförd kriminalvårdens gröna kläder, skäggig och med längre hår var det en sliten och nedstämd Mats Alm som fördes in i rättssalen. Foto: Henrik Hansson

Iförd kriminalvårdens gröna kläder, skäggig och med längre hår var det en sliten och nedstämd Mats Alm som fördes in i rättssalen.

 Foto: Henrik Hansson

Fallet Linda Chen förblir ett mysterium

Publicerad

En sommarkväll 2009 försvinner Linda Chen, 32, spårlöst i Falun – bara en vecka före sitt bröllop.
Samtidigt som hennes blivande make förtvivlat berättar om saknaden i tv och tidningar blir frågetecknen om fallet allt fler.
Plötsligt försvinner även han, och polisutredningen går in i en ännu intensivare fas.
I dag är en hel del av frågorna besvarade. Men det finns fortfarande
omständigheter kring Linda Chens öde som tycks förbli ett mysterium.
Läs de tolv sidorna om fallet Linda Chen i tidningen ovan.

Läs även Dagar som skakade Sverige: Döden i skogen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag