Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ericsson ska lyfta - med kvinnornas hjälp

Hans Vestberg. Foto: Olle Sporrong
Smekmånaden är över för Ericssons nya koncernchef Hans Vestberg.
Efter fyra månader i vd-stolen ger han nu besked om hur den svenska telekomjätten ska lyftas till nya höjder.
Samtidigt pågår ett tydligt nybygge inom Ericssons organisation, där kvinnorna ska få ta större plats.
Marita Hellberg.
Rima Qureshi. Foto: Foto: Hans Berggren
Uppknäppt skjorta. Ingen slips.
Hans Vestberg har tagit över rodret på Ericsson, med sin egen stil. Före honom gick Carl-Henric Svanberg, en profilerad ledare som älskar rampljuset.
Hans Vestberg har gett ett något mer tillbakadraget intryck, men har förändrat en hel del i toppen sen han tillträdde på vd-posten.
Förra veckan gjorde han sitt fjärde offentliga framträdande, på Ericssons kapitalmarknadsdag i Kista. En tillställning där bolagets högste chef informerar marknadens aktörer om hur han och företagsledningen ser på framtiden.
Förhoppningsvis ska analytikerna gilla vad de hör och ser och skriva upp sina vinstprognoser som i sin tur ligger till grund för aktiens värdering.
Ericsson är i nuläget heller inget särskilt pressat företag. Bolaget är välskött, finanserna i ordning, besparingsprogrammet ger resultat och bolaget är marknadsledande på flera områden i den stenhårda telekombranschen, även om det gick lite trögt i fjol.
Nybakade koncernchefen Hans Vestberg var ändå lite pressad på kapitalmarknadsdagen, trots att han gjort sina eldprov i offentlighetens ljus. På Mobile world congress i Barcelona i februari. På bolagsstämman 13 april där han sa sig ha varit "hälsosamt nervös". Och när han presenterade sin första delårsrapport 23 april som föll i god jord, trots sämre resultat än i fjol.
Det här framträdandet - det fjärde i strålkastarljuset - var viktigt.
Det var då Ericssons nya koncernchef skulle tala om för världen vad bolaget långsiktigt ska satsa på för att öka vinsterna.
Rätt budskap skulle mottas av fortsatt intresse för aktien.
Fel budskap skulle kunna sänka Ericssonaktien.

Hittills under Vestbergs fyra månader som vd för Ericsson har aktien stigit med cirka 25 procent, innan Greklandskrisen sänkte börsen.
Så Vestberg, tidigare elithandbollspelare med strategisk begåvning, öppnar med självförtroende:
- Ericsson har alla tillgångar för fortsatt framgång - global närvaro, tekniskt ledarskap och en växande serviceaffär - så det handlar bara om att leverera.
Han tillade listigt:
- Ericssons möjliga marknad är värd 350 miljarder dollar.
Det motsvarar 2 600 miljarder kronor - i möjlig årlig försäljning för hela telekombranschen.
Under Hans Vestbergs tid har en hel del förändringar skett inom bolaget. Vid bolagsstämman i april konstaterade han själv:
- Vi jobbar vidare med mångfaldsarbetet. Här noterar jag att det har hänt en del sedan jag tillträdde. Numera finns det fyra icke-svenskar i ledningen och en kvinnlig affärsenhetschef.
Jo, Rima Qureshi är numera chef för affärsenheten CDMA och ingår i koncernledningen. Hon fick frågan direkt från Hans Vestberg och tvekade inte att ta jobbet.
Samtidigt plockade Vestberg poäng hos dem som vill ha in fler kvinnor på ledande poster i storbolagen. Rima Qureshi fick också kommentera den aspekten i samband med sitt tillträde på chefsposten:
- Vi har många talangfulla kvinnor redan men det behövs ännu fler i bolaget. Jag hoppas kunna hjälpa kvinnorna i deras karriär - om de är kompetenta nog. De ska inte befordras bara för att de är kvinnor, sa hon till Svenska Dagbladet.
I en intervju i Dagens Nyheter lyfte hon också fram Ericssons mentorsprogram och det faktum att det finns "många goda förebilder" inom företaget, där man lyckats visa kvinnor att "allt är möjligt från karriärsynpunkt."
- Och jag hoppas att jag kan vara ett gott föredöme. Inte minst för mina egna två döttrar, som är tio och tolv år gamla.
31 mars gick Ericsson också ut med informationen att personaldirektören Marita Hellberg blir personalchef i Kina och nordöstra Asien.
- Jag är övertygad om att Hans Vestberg väljer efter kompetens. Det är klart att han månar om att det finns kvinnor i de bärande funktionerna. Jag tror att han tycker att mångfald ger mycket energi och kraft i företaget, säger Lena Ahlström, vd för Ledarstudion och bloggare under rubriken "Vinnande ledarskap" hos Veckans Affärer.
Vid mobilkongressen i Barcelona berättade Hans Vestberg exempelvis inför publiken att han var nervös, och skojade lättsamt om sin företrädare, estradören Carl-Henric Svanberg "som vi alla vet är så bra på det här", som satt i publiken och - enligt Vestberg - gjorde det ännu mer nervöst för den nye vd:n.
Lena Ahlström, även tidigare vice vd på Swedbank, hyllar Vestberg och menar att det var en mycket bra start på ett nytt ledarskap, där han både visar sig mänsklig och ger Carl-Henric Svanberg bekräftelse.
- Jag tror att Hans Vestberg har väldigt lätt för att möta människor och kommunicera på ett enkelt och vanligt sätt.
Hans Vestberg har också gjort en rad andra förändringar på ledande funktioner. En rivstart, faktiskt, där bland andra finansdirektören Jan Frykhammar och strategichefen Douglas Gillstrap är nya spelare i Team Vestberg.
- Inom politiken talar man om ett "fönster" på hundra dagar då man har möjlighet att göra de stora förändringarna innan man fastnar i gamla strukturer. Samma sak gäller i företagsvärlden; en klok vd ser till att ha gjort sin hemläxa innan han eller hon tillträder så att den nya ledningen snabbt kan komma på plats, och den gamla avpolletteras på någorlunda snyggt vis. Ju förr en person får "sina" medarbetare på plats, desto bättre, säger styrelseproffset och finansanalytiker Pernilla Ström.

Men förändringar i all ära. Alla är inte lika imponerade.
- Hasse Vestberg har funnits på Ericsson ganska länge och han för inte med sig några stora förändringar, och det har vi inte förväntat oss heller, säger Åke Hjortsten, ordförande för fackklubben Unionen inom Ericssonkoncernen.
Han säger sig inte märka någon skillnad på Ericsson à la Svanberg eller Ericsson lett av Hans Vestberg. Inte på basnivå, bland de "vanliga anställda".
- Den yttersta ledningen har ett mindre genomslag på Ericsson än på många andra företag. Jag tycker de har svårt att nå ut till gemene man med det budskap de har, det sitter i väggarna på Ericsson på något vis. Jag vet faktiskt inte varför det är så.

Två av Ericssons främsta konkurrenter, amerikanska Cisco och kinesiska Huawei, tog nyligen hem en stororder från norska Telenor. Mitt framför näsan på Ericsson. Telenor ska byta ut sitt gamla mobilnät och uppgradera till den snabbare tekniken 4G, men väljer inte Ericssons system.
Fortsätter den trenden lär Vestberg inte bli långvarig som koncernchef.
Men lyckas han uppfylla sina visioner blir han näringslivets nya guldgosse.
Vinna eller försvinna, för Vestberg alltså.
Han satsar offensivt, och säger:
- Vi ska växa snabbare än marknaden.
Hur då undrar alla?
Bakom Vestbergs påstående ligger en prognos där Ericsson spår en explosiv utveckling av antalet användare av mobilt bredband i världen. Dagens cirka 500 miljoner mobila bredbandsanvändare väntas öka till hela 3,5 miljarder användare år 2015.
Genom att surfa på denna gigantiska mobila våg hoppas Vestberg lyfta Ericsson till nya vinstrekord.

Martin Nilsson, analytiker på Handelsbanken:
- Trots den enorma tekniska utvecklingen som redan har skett de senaste fem åren så tjänar Ericsson mindre pengar nu jämfört med 2005, säger han och jämför med en vanlig bärbar pc som man kan köpa på närmaste stormarknad:
- En bärbar pc som kostar 7000 kronor har kostat 7000 i flera år. Priset är ganska konstant men för varje år som går så får du mer dator för pengarna.
Han tvivlar därför på att Ericsson kommer att kunna öka vinsterna på det sätt som Hans Vestberg hoppas på:
- Den tekniska utvecklingen är oerhörd, men det är tveksamt om Ericsson kan utnyttja trafikökningen till att växa mer än andra i branschen och lyfta vinsten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!