Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elon Musks röriga kärleksliv – flera dramatiska uppbrott

Miljardären Elon Musk har sagt att han "inte kan vara lycklig" om han inte är kär. Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Elon Musk grundade Tesla, ett av världens ledande elbilsföretag, år 2003. Foto: SCOTT STRAZZANTE / SAN FRANCISCO CHRONICLE / POLARI POLARIS IMAGES
Äktenskapet mellan Elon Musk och Talulah Riley var skakades av flera kriser. De gick till slut skilda vägar 2016. På bilden från 2010 syns paret med Musks tvillingsöner Griffin och Xavier, i dag 14 år gamla. Foto: MARK LENNIHAN / AP

Tesla-grundaren Elon Musk, 47, är känd som gränslös entreprenör och futuristisk uppfinnare.

Men i privatlivet har han haft det svårare – med flera dramatiska separationer bakom sig.

– Jag kommer aldrig vara lycklig utan att ha någon. Att gå och lägga sig ensam tar kål på mig, sa han till tidningen Rolling Stone i fjol. 

Som vd för Tesla och grundare av Paypal och Space X har Elon Musk blivit en av världens mest omtalade entreprenörer. 

Musk har bland annat sagt att han vill etablera en koloni på Mars och så sent som i juli skapade han rubriker genom att resa till Thailand med en specialutformad ubåt, med förhoppning om att rädda de 13 pojkar som fastnat i Tham Luang-grottan. Ubåten var dock för "opraktisk" för att användas i räddningsinsatsen den här gången. 

Men så finns det också annat i livet som är viktigt för Musk – kärleken, till exempel.

– Om jag inte är kär, om jag inte är med en långvarig kompanjon, så kan jag inte vara lycklig, har Elon Musk sagt till Rolling Stone. 

Träffar sin första fru på universitetet

Musk träffade sin blivande fru Justine, i dag 45, när de båda studerade vid Queen's University i kanadensiska Kingston, Ontario, i slutet 1990-talet.  

Paret gifte sig 2000 och i samma veva började Elon Musks karriär ta fart. I en artikel i magasinet Marie Claire beskriver Justine Musk hur parets ojämlika ekonomi vid den tiden påverkade relationen negativt:

"Elons synsätt vägde alltid tyngre än mitt, och han klagade konstant på att jag inte räckte till på olika sätt. 'Jag är din fru', sa jag hela tiden till honom, 'inte en av dina anställda'". 

Enligt Justine Musk påverkades parets relation negativt av att Elon plötsligt började tjäna mycket pengar. Foto: Justine Musk/Twitter

Barnet avlider i plötslig spädbarnsdöd

2002 fick de sitt första barn, sonen Nevada. Men pojken dog i plötslig spädbarnsdöd, bara tio veckor gammal. Under de kommande fem åren fick paret ytterligare fem söner genom provrörsbefruktning – först tvillingar och sedan trillingar.

Under åren som följde började författaren Justine att ge ut romaner och i takt med att Elons olika företag växte blev paret Musk allt oftare inbjudna till kändistäta tillställningar.

Men våren 2008 fick hustrun nog av den dominans hon upplevde från maken.

Deras skilsmässa gick upp i rätten och de infekterade förhandlingarna pågick i flera år. Av alla Elon Musks tillgångar fick Justine bara rätt till deras gemensamma hus, enligt parets äktenskapsförord.

Men vårdnaden om de fem sönerna delar de på.

Superentreprenören Elon Musk har fem söner med exfrun Justine. "De är mitt livs kärlek", har Musk själv skrivit på sajten Business Insider. Foto: Elon Musk / Instagram

"Pojkarna är mitt livs kärlek"

Enligt superentreprenören själv är pojkarna det allra viktigaste i hans liv. 

"Nästan alla mina vakna timmar utanför jobbet tillbringar jag med mina pojkar, och de är mitt livs kärlek", skrev Elon Musk på sajten Business Insider 2010. 

Justine har berättat för Marie Claire att hon, sex veckor efter separationen 2008, fick ett sms från sin exman där han berättade att han förlovat sig med skådespelerskan Talulah Riley, i dag 32. Då var Riley 22 år gammal – nästan 20 år yngre än Elon Musk. 

Han slog dock ifrån sig rykten om att klichéartat ha lämnat fru och barn för en ung skådespelare.

"Jag begärde skilsmässa från Justine (av anledningar som jag inte behöver rättfärdiga eller offentliggöra) innan jag träffade Talulah Riley, kvinnan som nu är min fästmö [...] Det fanns ingen tredje part alls", skrev han vidare på Business Insider.  

Gifter sig med Talulah Riley 2010

Justine och Talulah blev dock vänner så småningom.

"Jag skulle hellre leva i den franska filmversionen av världen, där två kvinnor blir vänner och olika filosofier begrundas, än den amerikanska versionen där en är 'god' och en är 'ond' och det är ett stort bråk", skrev Justine Musk i ett mejl till Talulah Riley kort efter separationen från Musk. 

Elon Musk och Talulah Riley 2014. Foto: BILLY FARRELL/BFA/REX / BILLY FARRELL/BFA/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED

Talulah Riley gifte sig med Elon Musk 2010. Under de följande sex åren skiljer de sig sammanlagt tre gånger. Paret gick slutligen skilda vägar 2016 – men inte som ovänner.

– Vi är verkligen bästa vänner. Jag kommer alltid att älska honom och finnas där för honom, har Talulah Riley sagt till tidningen The Times.

"Jag älskar henne fortfarande"

Talulah Riley valde att prioritera bort sin egen skådespelarkarriär för att kunna ta hand om Elons fem barn – ett beslut hon inte ångrar alls, enligt Daily Mail.  

Elon Musk har beskrivit uppbrottet med orden "varje dag var för svår".

– Vi tog några månader ifrån varandra för att se om avståndet fick oss att komma närmare varandra, och det gjorde det tyvärr inte. Jag älskar henne fortfarande, men jag är inte kär i henne... Jag kan inte riktigt ge henne vad hon vill ha, har han sagt till Forbes.

Både Amber Heard och Elon Musk är nyskilda när de träffas 2016. Foto: MEDIA-MODE / SPLASH NEWS / MEDIA-MODE / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

2016 började han i stället dejta skådespelaren Amber Heard, i dag 32. Då var hon just nyskild från skådespelaren Johnny Depp – som hon anklagat för både psykisk och fysisk misshandel.  

Gör slut på grund av "intensiva scheman"

Hösten därpå gjorde Musk och Heard dock slut, på grund av sina "intensiva scheman", skriver Independent. Enligt Elon Musk var det Heard som initierade uppbrottet. 

– Jag var väldigt kär, och det gjorde ont, har han sagt till Rolling Stone.

Efter lite drygt sex månader hade dock en ny kvinna lyckats fånga Elon Musks hjärta. 

Det var genom en konspirationsteori om artificiell intelligens som Elon Musk började skriva till den kanadensiska syntpopartisten Grimes, 30, på Twitter i april i år. De två teknologinördarna började sedan twittra internskämt till varandra – eller flörta, som många tolkade det.

Elon Musk och Claire Boucher är ett par sedan ett par månader tillbaka. Foto: BROADIMAGE/REX / BROADIMAGE/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]

Poserar i Tesla-halsband på röda mattan

"Bara bjud ut henne någon gång Elon", skrev en person i deras Twitter-tråd om att "kometer till största delen består av kokain". En månad senare gick de till den stjärnspäckade Met-galan i New York tillsammans. 

Den oväntade kärlekssagan mellan Silicon Valley-miljardären och den experimentella musikern väckte starka reaktioner i sociala medier från deras respektive fans.

Men genom det stora intresset för science fiction verkar paret ha mer gemensamt än man kanske tror. När de dök upp på Met-galan bar Grimes, eller Claire Boucher som hon egentligen heter, ett Tesla-halsband och en klänning som hon och Musk designat tillsammans.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!