Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dallas-Pamelas kärleks- lycka efter tragedierna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I "Dallas" spelade Victoria Principal Pamela, ingift i Ewingklanen.
Nu kan Victoria Principal, 67, glädjas på stranden i Kalifornien med kärleken Rick Osmond, 57.
Foto: SOPHIE FRITZ / IBL BILDBYRÅ / SOPHIE FRITZ/STARTRAKSPHOTO.COM/ STARTRAKS PHOTO [

I ”Dallas” var hon Pamela, ingift i Ewingklanen och fick kämpa hårt för sitt Romeo & Julia-äktenskap med Bobby Ewing.

Det har inte varit så lätt bortom kamerorna för Victoria Principal heller. Ett av hennes äktenskap slutade i en bitter skilsmässotvist – och Bee Gees-brorsan Andy Gibb, som varit tillsammans med Principal, dog ung i sviterna av ett drogmissbruk.

Men nu kan Victoria Principal, 67, glädjas på stranden i Kalifornien med kärleken, kameramannen Rick Osmond, 57.

”Dallas” trollband miljontals tv-tittare under hela 80-talet. Världen över följde människor allt som hände på Southfork – olja, pengar, fulspel, sprit och oäktingar. 

Mitt i detta var Bobby Ewing, spelad av Patrick Duffy, och hans fru Pamela – ingift från Ewingfamiljens största rivaler, släkten Barnes. 

Livet på Southfork ranch var så klart kantat av intriger och känslostormar. Bobby och Pamela skilde sig till slut och Victoria Principal lämnade serien före de sista säsongerna. 

Men även Principals verkliga liv har präglats av incidenter som skulle kunna ha platsat i världens mest kända såpa. 

Redan under ”Dallas”-tiden uppmärksammades Principals relationer. Efter hennes första skilsmässa – äktenskapet varade från 1978 till 1980 – dejtade hon Andy Gibb, musiker och lillebror till de tre Bee Gees-bröderna. 

Andy Gibb var himlastormande kär, men Principal lämnade honom efter ett drygt års förhållande på grund av hans drogmissbruk. 

Andy Gibb dog ung

– Jag gjorde allt jag kunde för att hjälpa honom, men sen sa jag åt honom att han fick välja mellan mig och hans problem, sa hon till People. 

Gibb avled flera år senare av en hjärtsjukdom, något som kopplades till hans stora konsumtion av droger.  Han blev 30 år.

Polisen fick rycka ut

Senare gifte Principal sig med plastikkirurgen Harry Glassman. Äktenskapet varade 21 år och det ska ha stormat rejält emellanåt. 

Den mest uppmärksammade delen inträffade 2002 när polis ryckte ut till parets lyxlilla i kaliforniska Malibu. 

Victoria Principal hade fått skador på läpp, hals, kind och öga. Enligt Daily Mail påstods maken ligga bakom en misshandel, och han polisanmäldes för att ha orsakat ”kroppslig skada”. 

Glassman blev kvar i flera timmar hos polisen och släpptes först mot borgen. 

Utredningen lades sedan ner och paret gick ut och hävdade att de inte hade några problem.

När skilsmässoansökan kom 2006 bubblade incidenten upp igen, då Victoria först ska ha hyrt livvakter för att hålla Glassman borta, och därigenom försökt få honom att framstå som farlig för henne. 

Glassman slog tillbaka med en beskyllning: 

”Det gör mig ledsen att Victoria använder den här incidenten för att få fördelar i skilsmässoförhandlingarna. Jag har aldrig misshandlat min fru. Att jag blev tagen av polis var en konsekvens av hennes alkoholmissbruk”, sa han i ett uttalande då.

Till slut gjorde paret upp, och det slutade med att paret fick dela upp tillgångar på flera hundra miljoner kronor mellan sig. 

”Rick är så kär”

Nu verkar det ändå finnas hopp igen på kärleksfronten för Victoria Principal. 

Hon har varit hemlighetsfull med detaljer kring sitt privatliv, men hon och Osborn ska ha känt varandra i runt tio år – alltså ungefär från den tiden Principal skilde sig – och över tid ska bekantskapen blivit till vänskap och sedan kärlek.

– Hon och Rick började dejta, och han hjälpte henne gå vidare. Efter alla de här åren har deras förhållande så sakteliga blommat ut, säger en vän enligt Radar. 

– Rick är så kär att han har döpt sin 20 meter långa yacht till ”Lady V” efter henne. 

Detaljerna kring Osborn är ännu färre, men enligt Radar ska han jobba som kameraman. 

På bilderna, som togs i slutet av november, syns de två gå leende hand i hand på stranden i Malibu i Kalifornien. 

Även utanför relationsdramerna finns historier som säkert skulle fått JR Ewing att höja på ögonbrynen – som den om när Victoria Principal riktade en pistol mot ett hembiträde 2009. Det blev rättssak den gången också. 

Riktade vapen mot hembiträde

Enligt domsstolspapper som Radar hänvisar till hade Principal hyrt in Maribel Banegas för att gå ut med hunden Mei-Ling.

Principal hade sedan blivit orolig när det dröjde så länge innan Banegas och vovven kom tillbaka. 

Enligt ”Dallas”-stjärnan ville Banegas inte lämna huset utan skrek efter pengar. Då gick Principal upp på övervången och hämtade pistolen. Sedan menar hon att hembiträdet gjort ett utfall – och då spände Principal hanen på vapnet. 

Hunden ska ha blivit tilltufsad under promenaden och såväl den som Principal led av det inträffade, vilket ledde till att Principal stämde Banegas. 

Tjänar stora pengar

Efter åren som Pamela har Principal fortsatt med en del skådespeleri, men inget som varit i närheten av ”Dallas” genomslag.

I stället har hon lagt mycket kraft på sin roll som affärskvinna. 1989 lanserade hon en serie med hudvårdsprodukter, som fortfarande finns att köpa. Med Principals eget välbekanta ansikte som reklampelare förstås. 

Hudvårdslinjen ska dra in stora pengar och vara en starkt bidragande orsak till den förmögenhet Principal har. Enligt tyska Bild uppskattas den vara över två miljarder kronor. 

Då är det väl inte så farligt att lägga ett par miljoner på en flygbiljett – om man hamnar i rymden. 

Principal är en av personerna som redan anmält sig till superentreprenören Richard Bransons rymdresor. 

Redan 2004 nappade hon på Virgin Galatic-erbjudandet, som första kvinna.

– Jag fixade hans nummer och ringde och sa ”Hej, det är Victoria Principal, skriv upp mig på listan!”, sa hon i intervju med People 2007.

Biljetten kostade Principal 200 000 dollar – över 1,8 miljoner kronor. 

I samma People-intervju sa hon att hon just hade beställt rymddräkten, en mer figurnära variant än de vi är vana att se, eftersom hon inte ville se plufsig ut när hon kom från rymden. 

Det återstår dock fortfarande att se när den första Virgin Galatic-rymdresan blir av.