Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Nicole Smiths plötsliga död – efter tragedin

Anna Nicole Smith blev bara 39 år gammal. Foto: MARK J. TERRILL / AP
Anna Nicole Smith tillsammans med sonen Daniel. Daniel dog i en oavsiktlig överdos bara månader innan Anna Nicole gick bort. Foto: JOHN PASCHAL/JPISTUDIOS / STELLA PICTURES JOHN PASCHAL/JPISTUDIOS

Anna Nicole Smith drömde om ett liv som vår tids Marilyn Monroe.

I februari 2007 mötte hon samma tragiska död som sin idol, bara 39 år gammal.

– På ett sätt trodde Anna alltid att hon skulle dö ung, sa pojkvännen Howard K. Stern i rätten efter dödsfallet, enligt FOX News.

Det är den 8 februari 2007 när modellen Anna Nicole Smith hittas livlös på sitt hotellrum i Hollywood, Florida. Hon har tidigare haft feber och vårdats av vännen och sjuksköterskan Tasma Brighthaupt. Hennes pojkvän Howard K. Stern är också där. Tillsammans gör de hjärt- och lungräddning på Smith i väntan på ambulans.

Men när hjälpen kommer fram är det redan för sent. Anna Nicole Smith dödförklaras så fort hon kommer in till sjukhuset, klockan 14.49.

Strax före sin död har Smith både fött ett nytt barn och tragiskt förlorat ett annat. Fem månader tidigare har dottern Dannielynn fötts, och när 20-årige sonen Daniel besöker sin mamma och nya lillasyster på Bahamas dör han i en oavsiktlig överdos.

Nio starka läkemedel hittas i hennes kropp

Enligt Smiths pojkvän Howard K. Stern hann hon aldrig återhämta sig från sonens död.

– Jag skulle säga att hon dog fysiskt förra veckan, men på många sätt så dog hon känslomässigt när Daniel dog, säger Stern till People i februari 2007.

 

Anna Nicole Smith med dottern Dannielynn, oktober 2006. Foto: AP ENTERTAINMENT TONIGHT

 

Läkare och polis startar en utredning för att hitta orsaken till Anna Nicole Smiths plötsliga bortgång. På en presskonferens sju veckor senare går de ut med att hon, precis som sin son, avlidit av misstag i en överdos. Enligt In Touch Weekly handlar det om nio olika starka läkemedel i hennes kropp.

– Hon använde metadon och en serie ångestdämpande medel samt viktnedsättande medel. Hon utvecklade svår depression efter sin sons död och fick antidepressiva medel, säger Dr Joshua Perper, ansvarig rättsläkare, på presskonferensen enligt In Touch Weekly.

Letar efter pappan till Dannielynn

Samtliga läkemedel visar sig vara receptbelagda – men inte till Smith utan till pojkvännen, hennes psykiatriker Khristine Eroshevich och till ytterligare en person, skriver TMZ.

– Det är definitivt inte smart, men det är inte mord, säger Perper till FOX News enligt sajten.

På hotellrummet hittar man inga spår av olagliga droger eller saker som indikerar att ett brott ligger bakom Anna Nicole Smiths död.

 

Anna Nicole Smith och pojkvännen Howard K. Stern. Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP

– Vi har studerat hundratals timmar av hotellets övervakningskamera och inte hittat något ovanligt, säger förundersökningsledaren Charlie Tiger till Sky News.

Samtidigt pågår en annan utredning – den om faderskapet till fem månader gamla Dannielynn. Minst tre män uppger sig vara far till flickan, enligt People. Pojkvännen Howard K. Stern och expojkvännen Larry Birkhead ses som de två troligaste.

"Hon trodde att hon skulle bli som Monroe"

I rätten berättar Stern att hans flickvän förväntat sig att dö tidigt – precis som hennes idol Marilyn Monroe.

– Hon pratade faktiskt om döden från det att jag träffade henne. På ett sätt trodde Anna alltid att hon skulle dö ung. Hon trodde att hon skulle bli som Marilyn Monroe, hon trodde att hon skulle dö vid 36 eller 37 års ålder, säger Howard K. Stern i rätten enligt People.

Anna Nicole Smith hade alltid ett speciellt band till den ikoniska filmstjärnan. De kom båda från svåra förhållanden, för att senare bli levande exempel på "den amerikanska drömmen". Smith försökte likna Monroe till utseendet, poserade som henne på bild – och blev precis som idolen känd genom ett omslag i tidningen Playboy.

 

Anna Nicole Smith 1994. Foto: REX FEATURES / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ KRA

 

– Hon levde sin dröm. Här var hon, en liten tjej från Texas, som gick från att jobba på ett kycklingställe till att göra filmer med stora stjärnor i Hollywood, sa expojkvännen Larry Birkhead till ABC News i en intervju 2017.

Begravs bredvid sonen på Bahamas

Anna Nicole Smith begravs bredvid sonen Daniel på Bahamas, den 4 mars 2007. Howard K. Stern och Larry Birkhead är båda på plats och möts i ett varmt handslag, trots tvisten om dottern, rapporterar Daily Mail.

En dryg månad senare fastslår faderskapsutredningen att det är Larry Birkhead, fotograf, som är far till Dannielynn.

Beslutet redovisas i domstol efter ett DNA-test. Utanför domstolen står en glad Birkhead och talar till pressen.

– Mitt barn kommer att komma hem snart, säger han under presskonferensen enligt People.

"Jag berättar historier om hennes mamma"

I dag är Dannielynn Birkhead 11 år gammal och bor med sin pappa i Kentucky. Där försöker han ge dottern en så normal uppväxt som möjligt.

 

Dannielynn Birkhead tillsammans med pappan Larry 2013. Foto: MANDATORY BYLINE: JUAN RICO/FAME / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET USA

 

– Hon är bara ett vanligt barn. Hon gillar teknik just nu och hon gillar spel och såna där Youtube-filmer, säger Larry Birkhead i Today Show.

I en intervju med Entertainment Tonight tidigare i år berättar Dannielynn att hennes favoritplats att besöka är Bahamas, där hennes mamma och bror är begravda.

– Vi åker dit och jag berättar historier om hennes mamma, säger Larry Birkhead i intervjun.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!