Premium:

Inifrån det hemliga drönarkriget

BACHMUT. De är inte många, men de utgör några av de mest eftertraktade måltavlorna för de ryska trupperna i Ukraina: drönarkommandona. Det är en handfull soldater som smyger långt fram i linjerna för att skicka upp sina radiostyrda farkoster över invasionsarmén.

Utan deras insatser är den ukrainska armén blind.

– Jag är ständigt livrädd, säger Mike, 36 år, när han monterar en drönare i skydd av ett buskage.

Expressen följde med drönarkommandot på deras lika hemliga som livsfarliga uppdrag vid fronten i Donbass – och fick en unik inblick i kriget i realtid.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.