"Det kommer till nytta, det är det som är viktigt", säger Ingrid om sin insats."Det kommer till nytta, det är det som är viktigt", säger Ingrid om sin insats.

"Det kommer till nytta, det är det som är viktigt", säger Ingrid om sin insats.

Det tar ungefär en kväll att sticka ett par sockor. "Det beror på hur länge man sitter", säger Ingrid.Det tar ungefär en kväll att sticka ett par sockor. "Det beror på hur länge man sitter", säger Ingrid.

Det tar ungefär en kväll att sticka ett par sockor. "Det beror på hur länge man sitter", säger Ingrid.

"Jag har alltid stickat, i hela mitt liv, både tröjor och allt möjligt", säger Ingrid."Jag har alltid stickat, i hela mitt liv, både tröjor och allt möjligt", säger Ingrid.

"Jag har alltid stickat, i hela mitt liv, både tröjor och allt möjligt", säger Ingrid.

Ingrid har vigt hösten åt att hjälpa barn

Publicerad

Med omtanke och tid över kan man komma långt om man vill hjälpa andra.

84-åriga Ingrid från Luleå skänker värme till barnavdelningen på sjukhuset på sitt egna, speciella vis.

– Det är många som har det eländigt, säger hon.

Ingrid Öhrling, 84, från Luleå har stickat i hela sitt liv. Ja, så länge hon kan minnas antagligen. Och även om Ingrid själv inte är i farten på samma vis längre låter hon inte stickorna vila.

Under hösten har Ingrid lagt ner själ och hjärta i att sticka sockor till frusna barnfötter på Sunderby sjukhus i Luleå.

Nyligen levererade hon sockorna till barnavdelningen på ett patienthotell tillhörande sjukhuset.

– Jag brukar sitta och sticka vid tv:n och det är ju barn som behöver det, så jag skickar i väg det med min dotter, säger Ingrid.

Hur många par sockor rörde det sig om?

– Jag har inte räknat, så jag vet inte. Jag bara skickar i väg då och då.

Men det ser ut att vara många.

– Ja, det var många. Men det är ju många barn också…

Många strumpor blir det!

Viktigt att hjälpa

Ingrid skickar sockorna med sin dotter, Eva Öhrling, som då och då arbetar med barn och ungdomar vid patienthotellet på Sunderby sjukhus.

Dottern Eva fick det till drygt 60 par sockor i den senaste leveransen.

Hur lång tid tar det att sticka ett par sockor?

– Det var väl en kväll för ett par, kanske. Det beror på hur länge man sitter. Men du vet när man är pensionär kan man sitta vid tv:n på kvällen och kan stickorna gå, säger Ingrid.

Och det är betydelsefullt för någon annan.

– Det är ju det, annars skulle man ju inte hålla på, säger Ingrid, och fortsätter:

– Jag har alltid stickat, i hela mitt liv, både tröjor och allt möjligt. Men nu kom det här och då har man ju lite tid över så att säga. Och det kommer till nytta, det är det som är viktigt.

Känns det bra att kunna hjälpa barn?

– Ja visst, herregud, det är många som har det eländigt. Så är det.

Nya sockor på gång.Foto: Privat

Ny leverans på gång

Med bara veckor kvar till jul har Ingrid förberett ytterligare en leverans av strumpor.

Röda, så klart.

– Jag är här för att hämta dem nu, jag ska leverera dem på tisdag när jag ska jobba på sjukhuset. Så det blir en liten julsändning av ”gladstrumpor”, säger dottern Eva.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag