Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inget svar på stödlinje mot extremism

Ingen svarade när granskande sajten Kit testade att ringa stödlinjen mot våldsbejakande extremism. Den drivs av Röda korset som fått 1,2 miljoner kronor i stöd av staten för verksamheten.

Kit ringde till linjen sex gånger under öppettiderna. Fram till lunch kopplades en telefonsvarare på där en röst frågade efter ett nummer att ringa tillbaka på. Efter lunch löd beskedet: "Vi gör allt vi kan för att svara så fort som möjligt".


Minuterna i telefonkön gick dock utan att någon svarade, enligt Kit.

– Det ska naturligtvis inte vara så att ingen svarar. Men det är inte hur många som helst som bemannar. Jag har dock inte fått några indikationer på att det ska vara några tekniska problem i dag, sade Fredrik Hammarbäck, pressekreterare på Röda korset, till Kit.


TT

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.