Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inget glider enkelt i budgetsamarbetet”

Expressens politikredaktion – Torbjörn Nilsson, Viktor Barth-Kron, Karolina Skoglund, Maggie Strömberg och Tomas Nordenskiöld – gör podden Verkställande utskottet.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Maggie Strömberg, Viktor Barth-Kron och Torbjörn Nilsson möts i veckans avsnitt av Expressens politikpodd Verkställande utskottet.

Och de pratar bland annat om en komplicerad budgetprocess och en explosiv ny bok från Mona Sahlin.

Torbjörn Nilsson tar plats i poddstudion hos Viktor Barth-Kron och Maggie Strömberg i veckans avsnitt av Verkställande utskottet, Expressens podd om svensk inrikespolitik.

https://embed.radioplay.io?id=73286&country_iso=se

Och avsnittet börjar med en diskussion om alla turer bakom den nyligen presenterade - och historiskt stora - höstbudgeten, något som Maggie och Torbjörn även skrivit en längre text om

En budgetprocess som återigen verkar sätta fingret på samarbetssvårigheter partierna emellan.

- Inget glider enkelt i det här samarbetet, säger Torbjörn Nilsson i avsnittet. Man söker problem, exempelvis vill ju Centerpartiet hela tiden hissa förhandlingen till partiledarnivå för de märker att de får genom mycket mer hos Stefan Löfven än hos Magdalena Andersson.

Hör hela diskussionen i avsnittet som heter ”Att göra slut med socialdemokratin”, där Viktor, Maggie och Torbjörn dessutom tar upp bland annat Mona Sahlins explosiva nya bok och normaliseringen av Vänsterpartiet. 

Finns där poddar vanligtvis publiceras, exempelvis hos Radioplay eller hos Spotify

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.