Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Inger Stark slogs ihjäl efter danskväll

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Vem slog ihjäl Inger Stark från Karlstad? Polisen har fortfarande inte gett upp hoppet om att finna hennes mördare.

- Visserligen har det gått sexton år sedan hon mördades, men hoppet finns alltid, säger ansvarig utredare Sture Nilsson.

Inger Stark.
Foto: OKÄND

Inger Stark hade varit ute och dansat den natten hon mötte sin mördare. Tillsammans med några väninnor besökte hon Sandgrund som var fullsatt den kvällen. De hade en rolig kväll, dansade och pratade. Klockan 02.30 lämnnade Inger Stark restaurangen i sällskap med en man som följde henne till Hamngatans taxistation. Det stod inga bilar vid taxistolpen och Inger sade adjö till mannen och fick hans visitkort. Vid taxistolpen satt tre killar i 20-årsåldern som Inger började prata med. Dessa killar är de sista som med säkerhet såg Inger i livet. De erbjöd Inger att åka med i deras taxi, men taxichauffören sade att det skulle komma en ny taxi snart, så Inger beslöt sig för att stanna och vänta på den taxibilen.

Beslöt sig för att gå

 Dock kom det ingen bil, och Inger beslöt sig för att gå de 3,5 kilometrarna hem till sitt hus på Sandelsgatan. Detta har förvånat de som kände Inger. Hon betecknas av sina vänner som mycket försiktig och i det närmaste mörkrädd. En teori är att hon blev antastad redan vid taxistationen och därför valde att gå hem. Vid kvart över tre på morgonen såg en väktare en barhuvad kvinna i brun kappa, svarta långbyxor och svarta stövlar, samma kläder som Inger Stark bar den kvällen. 30 meter bakom henne gick en man och väktaren fick uppfattningen att mannen följde efter kvinnan. Sista gången väktaren såg dem hade avståndet krympt till 15 meter. På en cykelväg under Klaraborgsbron hann mördaren i fatt Inger Stark. Därefter slog han henne mot brofästet, våldtog henne och hivade henne sedan över räcket ner i Klarälven. 

Infrusen i isen

 Där hittades hon klockan halv åtta morgonen efter, till hälften infrusen i isen. Hennes handväska och dansskor stid kvar på cykelbanan. Över tusen personer har hörts under åren, men ingen har anhållits eller suttit häktad för mordet. - Vi har inte ens haft någon misstänkt. Utredningen är fortfarande öppen, men ju längre tiden går desto svårare blir det naturligtvis, säger Sture Nilsson. För några månader sedan skickades Inger Starks kläder till Statens kriminaltekniska laboratorium. Provsvaren blev dock negativa. - De lyckades inte hitta några spår på hennes kläder, säger Sture Nilsson. Karlstadsborna har dock inte glömt mordet. - Det pratas om det än i dag, och det ringer fortfarande människor med tips om vad som kan ha hänt Inger. Det ser vi positivt på, säger Sture Nilsson.

FAKTA

Vet du något om mordet på Inger Stark? Ta kontakt med polisen i Karlstad, ansvarig utredare Sture Nilsson tel: 054- 145207

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.