Inger Stark slogs ihjäl efter danskväll

Publicerad
Uppdaterad
Vem slog ihjäl Inger Stark från Karlstad? Polisen har fortfarande inte gett upp hoppet om att finna hennes mördare.
- Visserligen har det gått sexton år sedan hon mördades, men hoppet finns alltid, säger ansvarig utredare Sture Nilsson.
Inger Stark.
Inger Stark hade varit ute och dansat den natten hon mötte sin mördare. Tillsammans med några väninnor besökte hon Sandgrund som var fullsatt den kvällen. De hade en rolig kväll, dansade och pratade. Klockan 02.30 lämnnade Inger Stark restaurangen i sällskap med en man som följde henne till Hamngatans taxistation. Det stod inga bilar vid taxistolpen och Inger sade adjö till mannen och fick hans visitkort. Vid taxistolpen satt tre killar i 20-årsåldern som Inger började prata med. Dessa killar är de sista som med säkerhet såg Inger i livet. De erbjöd Inger att åka med i deras taxi, men taxichauffören sade att det skulle komma en ny taxi snart, så Inger beslöt sig för att stanna och vänta på den taxibilen.

Beslöt sig för att gå

Dock kom det ingen bil, och Inger beslöt sig för att gå de 3,5 kilometrarna hem till sitt hus på Sandelsgatan. Detta har förvånat de som kände Inger. Hon betecknas av sina vänner som mycket försiktig och i det närmaste mörkrädd. En teori är att hon blev antastad redan vid taxistationen och därför valde att gå hem. Vid kvart över tre på morgonen såg en väktare en barhuvad kvinna i brun kappa, svarta långbyxor och svarta stövlar, samma kläder som Inger Stark bar den kvällen. 30 meter bakom henne gick en man och väktaren fick uppfattningen att mannen följde efter kvinnan. Sista gången väktaren såg dem hade avståndet krympt till 15 meter. På en cykelväg under Klaraborgsbron hann mördaren i fatt Inger Stark. Därefter slog han henne mot brofästet, våldtog henne och hivade henne sedan över räcket ner i Klarälven.

Infrusen i isen

Där hittades hon klockan halv åtta morgonen efter, till hälften infrusen i isen. Hennes handväska och dansskor stid kvar på cykelbanan. Över tusen personer har hörts under åren, men ingen har anhållits eller suttit häktad för mordet. - Vi har inte ens haft någon misstänkt. Utredningen är fortfarande öppen, men ju längre tiden går desto svårare blir det naturligtvis, säger Sture Nilsson. För några månader sedan skickades Inger Starks kläder till Statens kriminaltekniska laboratorium. Provsvaren blev dock negativa. - De lyckades inte hitta några spår på hennes kläder, säger Sture Nilsson. Karlstadsborna har dock inte glömt mordet. - Det pratas om det än i dag, och det ringer fortfarande människor med tips om vad som kan ha hänt Inger. Det ser vi positivt på, säger Sture Nilsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag