Törbundsstyrelseledamoten Cecilia Ljungqvist säger i en intervju att hon dock stod för vissa matkostnader själv.Törbundsstyrelseledamoten Cecilia Ljungqvist säger i en intervju att hon dock stod för vissa matkostnader själv.
Törbundsstyrelseledamoten Cecilia Ljungqvist säger i en intervju att hon dock stod för vissa matkostnader själv.
"Det framkom efter en fråga av journalisten om vi bara hade ätit på lyxkrogar i London. Jag berättade då att vi även hade bl.a. ätit fish and chips, smörgås och varmkorv. Följdfrågan var om jag hade betalat själv då, och mitt svar var att det hade jag gjort", skriver hon i sms:et. Foto: Thinkstock"Det framkom efter en fråga av journalisten om vi bara hade ätit på lyxkrogar i London. Jag berättade då att vi även hade bl.a. ätit fish and chips, smörgås och varmkorv. Följdfrågan var om jag hade betalat själv då, och mitt svar var att det hade jag gjort", skriver hon i sms:et. Foto: Thinkstock
"Det framkom efter en fråga av journalisten om vi bara hade ätit på lyxkrogar i London. Jag berättade då att vi även hade bl.a. ätit fish and chips, smörgås och varmkorv. Följdfrågan var om jag hade betalat själv då, och mitt svar var att det hade jag gjort", skriver hon i sms:et. Foto: Thinkstock

"Ingen skriver att jag köpte en varmkorv"

Publicerad

Kommunaltopparna åkte på lyxresa till London för medlemmarnas pengar.

Men förbundsstyrelseledamoten Cecilia Ljungqvist säger i en intervju att hon dock stod för vissa matkostnader själv.

– Det är ingen som skriver om att jag faktiskt för egna pengar köpte en varmkorv en dag i London, säger hon till Tranås tidning.

I förra veckan avslöjade Aftonbladet att delar av Kommunals ledning åkte på lyxresa till London – och brände hundratusentals kronor av medlemmarnas pengar.

Bland annat besökte de lyxkrogen Novikov i Mayfair i London, där en japansk Waygubiff går loss på 1 300 kronor.

– Jag skäms inför medlemmarna och ber om ursäkt, det blev alldeles för mycket, sa Cecilia Ljungqvist, en av de som var med på resan, till Värnamo nyheter.

Köpte mat för egna pengar

Ljungqvist är ledamot i Kommunals förbundsstyrelse och ordförande för KommunaI sydväst. I Tranås tidning får hon frågan om hon inte borde betala tillbaka sin del för att kompensera medlemmarna för den exklusiva resan till London.

– Ja, vi kunde ha betalat det i efterhand, vi borde ha gjort. Jag vet inte varför jag inte gjorde det, jag kan inte svara på det, säger hon då.

Samtidigt påpekar hon att inte all mat bekostats med medlemmarnas pengar:

– Men det är ingen som skriver om att jag faktiskt för egna pengar köpte en varmkorv en dag i London när vi inte hann äta lunch, säger hon.

"Vi åt även smörgås och varmkorv"

I ett sms till Expressen förklarar hon resonemanget.

"Det framkom efter en fråga av journalisten om vi bara hade ätit på lyxkrogar i London. Jag berättade då att vi även hade bl.a. ätit fish and chips, smörgås och varmkorv. Följdfrågan var om jag hade betalat själv då, och mitt svar var att det hade jag gjort", skriver hon i sms:et.

Cecilia Ljungqvist har tidigare sagt att hon själv varit kritisk till de delar som nu rullats upp i granskningen av Kommunal.

– Det är klart att jag reagerade på det här redan när vi hade landat med flyget, det var fler än jag som gjorde det. Jag tyckte inte att det kändes rätt, har hon tidigare sagt till Värnamo nyheter.

Hon berättar också att hon välkomnar Annelie Nordströms beslut att avgå vid kongressen i maj.

– Jag har full förståelse för det, hon har tagit rätt beslut utifrån de förutsättningar som är nu och med tanke på Kommunals medlemmar, säger Cecilia Ljungqvist till Tranås tidning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag