Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen kunde lämna eller hämta paket i hela landet

Postnord har stora problem.
Foto: TT
Det går inte att hämta eller skicka paket. Problemet gäller hela landet.
Foto: MARCUS ERICSSON/TT

Det har varit stora tekniska problem hos Postnord under lördagen.

Ingen i hela landet har kunnat vare sig lämna eller hämta ut paket. Men strax efter klockan 14 kom det besked från Postnord: 

– Nu ska det fungera igen, säger Maria Ibsén, pressansvarig.

Det har inte funnits någon information på Postnords webbplats om posthaveriet. 

Jobbet med att hitta felet var intensivt:

– Man jobbar på det, det senaste jag hörde var att det skulle vara löst typ ganska snart, sa Maria Ibsén, pressansvarig vid Postnord, vid lunchtid. 


LÄS MER: 30 paket sena hos Postnord 


Man kan alltså inte vare sig kan skicka eller hämta ut post och andra försändelser hos sitt lokala postombud?

– Precis.

Haveriet började strax före lunch

Gäller det här hela Sverige?

– Tyvärr är det så. Det här är ett system som ombuden använder för att kommunicera med Postnords datorer, säger Maria Ibsén. 


LÄS MER: Här öppnar en Postnord-anställd kundernas paket 


Posthaveriet började strax före lunch under lördagen. Men strax efter klockan 14 kom det lugnande beskedet att problemet var löst:

– Tyvärr vet jag inte vad det har varit för problem, säger Maria Ibsén. Men huvudsaken är att problemet är löst och att alla postombud har fått reda på vad de behöver göra för att komma i gång igen. Nu ska det fungera. 

SAS-vd hoppade av – i sista stund

Postnord har skakats av stora problem den senaste tiden. Det handlar om allt från borttappade försändelser till paket som inte kommer fram i tid. Ett ljus i mörkret var Mats Jansson, tidigare vd för SAS, som var klar för att bli ny ordförande för Postnord. 

Men i sista stund hoppade han av uppdraget. 

– Allt var klart. Jag funderade in i det sista och backade i går efter tungt övervägande, sa han till Expressen under fredagen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.