Ingen har bett Maj om ursäkt än

Publicerad
Uppdaterad
SUNDSVALL. Styrelsen gömmer sig, och ställer sina platser till förfogande.
Och ingen har sökt Maj för att säga förlåt.
- Att be om ursäkt är styrelsens sak, säger Yngve Stridh, vd för HSB Mitt.
Efter det extrainsatta styrelsemötet i går gick hela ledningen för bostadsrättsföreningen Skatten ut bakvägen. De ville inte träffa Maj Holmblad. Sedan gick ledamöterna under jorden.

"Inga kommentarer"

Vice ordförande Per-Erik Eriksson stänger dörren snabbt: - Jag har ingenting att säga, är hans enda kommentaren. Samtliga i styrelsen ställde i går sina platser till förfogande. - Hela ärendet har gått snett. Maj borde ha fått chansen tidigare att betala hyresskulden, och den gode mannen utsågs alldeles för sent. Ingen har kunnat tala i hennes sak, säger Anthony Sundberg-Velander som är suppleant i styrelsen och har stått på Majs sida genom processen.

HSB-chefen: Jag ville hjälpa

Någon officiell ursäkt har Maj inte fått. Yngve Stridh, vd för HSB Mitt, säger att det är styrelsens sak: - Ni får hålla isär HSB och bostadsrättsföreningens styrelse. Jag har tagit ett initiativ för att hjälpa Maj, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag