Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Ingela var så spontan"

VANN "PÅ SPÅRET". Tillsammans med höjdhopparen Stefan Holm tävlade Ingela Agardh två gånger i "På spåret" i SVT. 2004 tog dem hem segern i Ingvar Oldsbergs och Björn Hellbergs omåttligt populära frågeprogram. Foto: SVT
Från Sundsvall till Göteborg och tillbaka till södra Norrland. För att landa i Stockholm och en lång karriär på SVT. Ingela Agardhs journalistkarriär har tagit henne över landet och genom många olika genrer.

FAKTA

Hjälp till att besegra Cancern - med ett sms

Skicka en SMS-gåva till Cancerfonden
För att skänka 50 kr. Skicka ordet BESEGRA till 72900.
Operatörens ordinarie avgift för SMS tillkommer.
Fungerar ej i Telenors nät

Främst är Ingela Agardh känd som nyhetsankare i SVT, men meritlistan från tv stoppar inte där. Nobelmiddagar, personintervjuprogram och "Gomorron Sverige" är några av de program Ingela har varit programledare för.
Journlistkarriären inleddes med studier i Göteborg, på moderns inrådan.

På mammas inrådan

- Min mamma hade velat bli journalist och det gjorde att så fort jag ens nämnde ordet så... Men hon var inte dum. Hon schasade inte på med hårda händer men hon uppmuntrade mig väldigt, och så kom jag in. På den vägen är det, säger Ingela Agardh i en intervju som sändes i SVT:s "En bok - en författare" i går kväll.

Hem till Sundsvall

Efter studierna återvände Ingela till Sundsvall, där hon föddes. Första journalistjobbet fick hon på Sveriges Radio i Sundsvall.
På 80-talet var Ingela redaktör och nyhetspresentatör i SVT:s "Aktuellt". Kollegerna från "Aktuellt" vittnar om en allmänbildad och trovärdig medarbetare.
- Hon var en av de stora programledarna i Aktuellt under min tid som chef för programmet och en lyhörd medarbetare, säger Sam Nilsson, före detta chef för "Aktuellt".
Under 90-talet var hon även programledare för direktsända eftermiddagsprogrammet "Hemma".
År 2000 sa Ingela upp sig från SVT och försörjde sig som föreläsare och moderator.

Tävlade med Holm

2003 och 2004 tävlade hon tillsammans med Stefan Holm i "På spåret". Första året räckte deras kunskaper till vinst.
- Jag väckte nog en form av tävlingsjävul - som hon inte visste att hon hade - i och med att jag ville vinna så gärna och fick med mig henne, säger Stefan Holm.
Tidigare i år debuterade Ingela Agardh som författare. Boken "Den stora nyheten" handlar om hur hon blev frälst och hennes kristna tro.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!