Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inga tiggeriansökningar i Eskilstuna godkända

Tidigare i augusti infördes kravet på tillstånd för att få tigga i Eskilstuna.
Polisen i Eskilstuna har tagit emot åtta ansökningar om tillstånd till passivt pengainsamlande. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Sedan den 1 augusti måste de som tigger i Eskilstuna ha tillstånd för att få samla in pengar i områden där mycket folk rör sig. 

Polisen i Eskilstuna har tagit emot åtta ansökningar om tillstånd till passivt pengainsamlande, men inget beslut har ännu fattats.

– Inga ansökningar har beviljats än, eftersom de som kommit in behöver kompletteras, säger Thomas Bergqvist, kommunpolis i Eskilstuna.

För att ansökningarna ska vara kompletta måste de bland annat innehålla information om var personen vill sitta och hur länge. De som ansöker måste också identifiera sig och lämna en adressuppgift.

Den som tigger utan tillstånd kan dömas till böter 

Den som ertappas med att samla in pengar utan tillstånd kan dömas till böter.

Sedan kravet på tillstånd infördes i Eskilstuna har fyra anmälningar gjorts om personer som har brutit mot ordningslagen. Ännu har ingen lagförts.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.