Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencers flyr TikTok efter hoten om nedstängning

Kinaägda TikTok mitt i politiskt krig – det här handlar konflikten om
Hannah Stocking började publicera videos på Vine.
Foto: Instagram / Instagram
Zachariah Porter är börjat använda Instagram Reels i stället för TikTok.
Foto: Tiktok / Tiktok
TikTok riskerar att förbjudas i USA.
Foto: COSTFOTO / EPA / TT / WANG JIANFENG / COSTFOTO/SIPA US SIPA USA

I början av augusti meddelade USA:s president Donald Trump att han kommer förbjuda TikTok i landet om inte Microsoft får köpa appen inom 45 dagar.

Nu har influencers börjat överge appen för att vara redo på att TikTok kommer försvinna, rapporterar New York Post.

Hur ofta använder du sociala medier?

Donald Trumps hot om att stänga ner TikTok i USA har fått flera amerikanska influencers att redan nu lämna appen.

Många har nu börjat använda sig av den nya Instagram-funktionen Reels där man, liksom på TikTok, laddar upp korta videos.

Zachariah Porter, 25, har 980 000 följare på TikTok, men har nu börjat gå över till att använda Reels i stället.

För honom är TikTok mer än bara en app där man laddar upp roliga skämtvideos eller dansvideos. För honom skulle en nedstängning av TikTok innebära stora förluster.

– Många har sagt att TikTok är en löjlig app för barn. Men när jag säger till dem att jag i genomsnitt får sju miljoner visningar i veckan och har betalat av mina lån ändrar de sin åsikt, säger Zachariah Porter till New York Post.

Liknar appen Vine

Att allt fler börjar lämna TikTok för andra plattformar påminner om när den populära appen Vine stängdes ner för tre år sedan.

Hannah Stocking, 28, fick en stor följarskara efter att ha börjat publicera videos på Vine. Genom att gå över till plattformar som bland annat Youtube och Instagram lyckades hon fortsätta arbeta som influencer. I dag har hon 18,2 miljoner följare på Instagram.

Hon menar att frustrationen över att TikTok riskerar att stängas ned liknar den frustration som uppstod då Vine försvann 2017.

Samtidigt menar hon att hon och andra influencers försöker hålla sig positiva.

– Plattformar och trender kommer och går. Men bra berättelser och högkvalitativt content kommer att synas vart det än publiceras, säger Hannah Stocking till New York Post.

https://www.instagram.com/p/B-nECijAV82/?hidecaption=true
"Vi kanske förbjuder TikTok"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.