Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern hyllas för sitt jobb under coronakrisen

Kändisarnas coronauppmaning: ”Festernas tid är över”
Karantän - dag 23, skriver Chiara Ferragni till den här bilden.Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE
Foto: Skärmdump Instagram

Flera influencers har den senaste tiden kritiserats för hur de agerat i coronakrisen.

En influencer som gått mot strömmen är italienska Chiara Ferragni, 32, skriver Evening Standard Insider. 

För många influencers i världen handlar jobbet om att nå så många människor som möjligt med det buskap man har genom att ladda upp sitt innehåll på specifika tider under bestämda dagar.

Men vad händer när det oväntade sker, som coronapandemin? Restriktioner satte plötsligt stopp för resor och konsumtion. 

Allt eftersom att allvaret kring pandemin började stiga i världen, blev många influencers osäkra på vad de nu ska dela med sig av.

Sociala medier-giganter som Kendall Jenner, Candice Swanepoel och Doutzen Kroes har, precis som flera svenska profiler, även fått kritik för hur de spridit information om situationen.

Hon går mot strömmen 

Någon som gått mot strömmen, är den italienska bloggerskan och numera entreprenören Chiara Ferragni, 32, som har en följarskara på 19 miljoner på Instagram, skriver tidningen Evening Standard Insider.  

Mitt i coronaviruspandemin berättar Ferragni nu att hennes plattform handlar om mer än att bara att göra affärer. Tidigare i mars, när Italien blev epicentret för coronavirus-utbrottet i Europa, tog Ferragni en ny roll i influcencervärlden. En roll som bland annat innebär samarbeten med sjukhus i stället för som annars, skönhetsmärken.

Bland annat har Ferragni samlat in pengar till en ny intensivvårdsklinik och pratat med experter inom sjukvården på sina sociala medier-plattformar. 

https://www.instagram.com/p/B9mQy8BoV4j/

Uppmuntrar sina följare att följa regeringens ord

Chiara Ferragni följde tidigt den italienska regeringens rekommendationer om självisolering och på sin Instagram uppmuntrade hon andra att göra samma sak, både i Italien men också världen över. 

”Även om det inte finns ett recept på hur man navigerar sig genom en global kris som coronaviruset, har Ferragni visat vilken viktigt plattform sociala medier och Instagram kan vara. Det kan vara ett sätt att utbilda folk och göra förändring på riktigt”, skriver tidningen. 

Viktor berättar om sorgen efter sin bror.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.