Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern döms till fängelse efter avslöjandet

De är världens största influencers
Wyatt Pasek har gjort sig känd på Instagram genom att visa upp sin lyxiga livsstil.Foto: Instagram / Instagram
Nu har han dömts till 17 års fängelse.Foto: Instagram / Instagram

Wyatt Pasek, 22, visade upp ett liv i lyx med dyra bilar och pengar i överflöd på Instagram.

I själva verket sålde han förfalskade piller för att tjäna pengar. Nu har han dömts till 17 års fängelse, skriver Daily Mirror.

På Instagram Story delade amerikanska Wyatt Pasek, 22, med sig av investeringsstrategier och la upp bilder där han badade i pengar och poserade framför dyra bilar.

På en bild sitter han i bakluckan på en bil med en bandana som täcker ansiktet och håller i flera buntar med pengar.

Men pengarna kom inte från de investeringsstrategier som han delade med sig av till följarna. 

I själva verket kom de från försäljning av förfalskade piller.

Tillverkade tusentals piller

Tillsammans med två andra vänner drev han ett hemligt laboratorium i den amerikanska delstaten Kalifornien där de tillverkade tusentals piller av substanser de köpt av en leverantör från Kina.

https://www.instagram.com/p/BvZjsDsFyOF/

Drogerna designades så att de skulle se ut som den receptbelagda smärtlindringen Oxycontin, men innehöll istället det mycket farliga fentanyl.

Fentanyl är en syntetisk opiod som är lätt att överdosera. Under 2016 var det 20 000 personer i USA som dog till följd av en fentanylöverdos, skriver Daily Mirror.

Dömdes till fängelse

Efter att ha sålt pillrena i ungefär ett års tid lyckades Wyatt Pasek bland annat samla ihop motsvarande dryga 200 000 svenska kronor, en klocka med diamanter av märket Silver Royal Offshore och tusentals dollar i kryptovaluta.

När Wyatt Pasek och de två andra vännerna greps hittade polisen närmare 100 000 förfalskade Oxycontin tabletter, sex kilo fentanyl och hundratals förfalskade Xanax tabletter.

Efter en sex månader lång utredning erkände Wyatt Pasek att han var skyldig till droghandel, vapeninnehav och pengatvätt. Pasek dömdes 17 och ett halvt års fängelse.

De två vännena som hjälpt honom dömdes till sju respektive tre års fängelse. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.