Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Industribrand i Göteborg – järnväg stängdes

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Det brinner i en industrilokal på Hisingen i Göteborg.
Foto: Google maps

En brand bröt ut i en industrilokal på Hisingen i Göteborg under tisdagen. 

Enligt polisens hemsida ska det ha läckt ut råolja och flera vägar i närheten fick spärras av – även järnvägen, enligt SVT Nyheter Väst.

Enligt SVT Nyheter kom larmet in till SOS Alarm strax efter klockan 12 på tisdagen. 

– Räddningstjänsten arbetar för full på platsen. Vi har skickats med anledning av en kraftig rökutveckling från någon av industrierna, sade Bosse Florell, räddningstjänstens ledningsoperatör när insatsen inleddes. 

Enligt polisen som Göteborgs-Posten har pratat med har tre personer på företaget undersökts av ambulans på plats, men ingen behövde föras till sjukhus.

– Vi har utrymt närliggande verksamheter och ingen är skadad, säger larm- och ledningsoperatör Lotta Molander till tidningen vid 13-tiden. 

Järnvägen spärrades av 

På grund av branden beslutade polisen att stänga vägar vid branden – något som även påverkade järnvägen.

”Yttre hamnsvägen samt Oljevägen mot Arken stängs av. Även järnvägen stängs av. Oljehamnsvägen är avspärrad i båda riktningar”, skrev polisen på sin sajt.

På plats fanns enligt räddningstjänsten i Göteborg 14 fordon från brandkåren, varav tre är ledningsfordon. Även polis och ambulans är på plats. 

”Inga skador på människa, miljö eller material”

Omkring klockan 14 på tisdagseftermiddagen meddelade företaget som äger industrin att gasläckan hade stoppats efter en timmes arbete på platsen. 

”Läckaget medförde inga skador på människa, miljö eller material och någon ytterligare risk för läckage eller brand föreligger inte”, skriver Teresa Fischer, kommunikationschef på företaget Nynäs i ett mejl. 

I nuläget finns inga misstankar om brott, enligt polisen. 

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.