Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Indien har genomfört flygräder i Kashmir

Pakistanska soldater bevakar gränsen mellan Indien och Pakistan i Kashmirområdet. Foto: AMIRUDDIN MUGHAL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Indien har genomfört flygräder i det Pakistanstyrda området Kashmir, skriver flera internationella medier. 

Indien uppger att ”ett väldigt stort antal” personer dog, men från Pakistans sida säger man att ingen kom till skada, rapporterar Reuters.  

Det är första gången på flera årtionden som indiska plan utförde ett anfall i Kashmir, skriver The New York Times.  

Spänningen mellan Pakistan och Indien stiger. 

På tisdagsmorgonen, svensk tid, genomförde Indien flygräder i en del av det omtvistade området Kashmir, som styrs av Pakistan. 

Händelsen inträffade efter ett tidigare attentat i områden, som skedde den 14 februari. En självmordsbombare dödade då 40 minst indiska paramilitära poliser. Den pakistanska milisgruppen Jaish-e-Mohammad tog på sig dådet, skriver AFP. 

Motstridiga uppgifter

En talesperson för indiska utrikesdepartementet säger enligt nyhetsbyrån Reuters att ”ett väldigt stort antal” personer dog i tisdagens anfall. 

Men uttalandet förnekas av Pakistan, som menar att bomberna föll i ett skogsområde och inte orsakade några personskador. 

Pakistan uppger att de kommer att svara på Indiens attack vid en av dem utvald tidpunkt. 

En talesperson för Pakistans militär pekade på landets kärnvapenarsenal – något som får ses som ett tecken på att retoriken mellan de två länderna eskaleras, skriver Reuters.  

Skottlossning på gränsen 

Enligt The New York Times är det första gången på årtionden som indiska plan utförde ett anfall i Kashmir. 

Senare på tisdagen skedde skottlossning mellan pakistanska och indiska trupper på den omtvistade gränsen. Lokala tjänstemän på den pakistanska sidan uppger att minst fyra personer dödades och sju skadades, uppger Reuters. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.