Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inbrott i 16 BMW-bilar – tre personer gripna

Ett tillslag mot 16 BMW-bilar skedde natten mot söndagen i Nyköping.Foto: Pontus Stenberg

Ett tillslag mot sammanlagt 16 BMW-bilar skedde natten mot söndagen i stadsdelen Gumsbacken i Nyköping. Tre personer, födda 1989, 1991 och 1997, har gripits som misstänkta.

– I första hand är det airbags, GPS-system och rattar som de är ute efter, säger Ulf Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Samtidigt skriver Nerikes Allehanda att polisen ska utreda kopplingar till andra inbrott i BMW-bilar i Örebro, Värmland och Västmanland efter nattens räd.

Strax efter klockan 03 natten till söndag inkom larm till polisen från vaktbolaget som sköter bevakningen, enligt polisen.

"Larmbolaget kunde se i sina kameror hur flera gärningsmän slog sönder flera bilar på en BMW-firma. I samband med att polisen närmade sig sprang gärningsmännen från platsen.

Efteråt har tre personer gripits av patrullerna som beordrades till platsen – BMW-butiken på Kocks väg i stadsdelen Gumsbacken i Nyköping.

 

LÄS MER: Sandra, 27, fick sin BMW länsad på hela instrumentpanelen

 

"De misstänks för stöld ur bil. Efter brottsplatsundersökning har det visat sig att männen varit inne i sammanlagt 16 bilar – och stulit, eller försökt tillgripa, diverse teknisk utrustning, enligt polisen.

Brottsrubriceringen är grov stöld. Kvar på platsen ska de misstänkta ha lämnat kvar väskor som var packade med misstänkt stöldgods.

Ska förhöras under förmiddagen

Enligt Ulf Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland är de gripna männen födda 1991, 1989 och 1997.

Hur långt ifrån platsen togs de misstänkta?

– Jag kan inte svara på det och det har inte påbörjats några förhör med dem, säger han. De ska höras under förmiddagen.

Fick de med sig något av värde?

– Nej, de hade packat väskor och gjort klart för att gå. Om de blev skrämda eller inte vet jag inte. Men de fick inte med sig väskorna från firman.

 

LÄS MER: Brottscentralens Lennart Ekdahl: "Vad i...Ratten!...Den var borta"

 

Så sent som förra helgen var det ett liknande tillslag, då i Eskilstuna. Även då var det fråga om lyxiga BMW-bilar, där gärningsmännen var ute efter speciella inredningsdetaljer – och högteknologi, säger Ulf Nordqvist vid polisen i Södermanland:

– I första hand är det airbags, GPS-system och rattar som de är ute efter. Förra helgen stal man ur sex BMW-bilar i Eskilstuna. Då var det rattar och instrumentpaneler.

Enligt NA.se ska polisen nu utreda om den gripna trion har kopplingar till något eller några av de inbrott i BMW-bilar som på sistone förekommit i Örebro län, Västmanland och Värmland.

– Vi har ju genomfört brottsplatsundersökningar i samband med inbrotten, och vid några av dem har vi kunnat säkra teknisk bevisning. Denna har skickats NFC (Nationellt forensiskt centrum) i Linköping för undersökning. Nu får man helt enkelt undersöka om några av dessa spår kan kopplas till de tre misstänkta, säger Jan Matérne, vakthavande befäl på Örebropolisen, till tidningen.