Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Inblandade i skott mot barn släppta

I somras skottskadades två barn i Flemingsberg söder om Stockholm och rättegången avlutades under fredagen. 

Fyra män har åtalats för delaktighet i skjutningen som inträffade när en pistol användes som tillhygge vid en misshandel. 

De två som suttit häktade i målet släpptes på fri fot efter rättegångens slut. 

På fredagen avslutades rättegången mot de fyra män som åtalats efter skottlossningen. Två av männen satt häktade och nu har tingsrätten hävt häktningarna för dem, skriver Södertörns tingsrätt i ett pressmeddelande.

De två barnen var ute och lekte när de träffades av ett skott i benen. Skottet gick av när en pistol användes som tillhygge vid en misshandel på en gångbro i närheten.  

Uppgifter har gjort gällande att misshandel var en intern uppgörelse inom det så kallade Flemingsbergsnätverket. 

Olika falanger inom nätverket ska i somras ha befunnit sig i konflikt. 

En man är åtalad för att ha avlossat skottet som skadade barnen. Han åtalades för grovt vapenbrott, grovt vållande till kroppsskada och grov misshandel. De andra tre är åtalade för brott som skedde i samband med skottlossningen, två för grov misshandel och en för grovt vapenbrott.

Männen förnekar brott. 

Domen kommer den 10 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.