Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Imane, 23, kritiserar Gudrun Sjödén: "Nedvärderade min hijab"

Under en modevisning mötte Imane Asry designern Gudrun Sjödén. Foto: IBL / Youtube / Imane Asry
Då ska hon ha bemötts av kränkande kommentarer. Foto: IBL

Under en modevisning ska modebloggaren Imane Asry ha blivit utsatt för kränkande kommentarer om sin hijab av designern Gudrun Sjödén.

"Jag blev bemött av negativa och diskriminerande kommentarer om min hijab", skriver Imane Asry i ett uppmärksammat inlägg på Instagram.

Modebloggaren Imane Asry, 23, driver det hyllade Instagramkontot "Fashionwithfaith" med över 150 000 följare. I ett inlägg från den 11 mars kritiserar hon designern Gudrun Sjödén, 76, för att ha fällt diskriminerande kommentarer om hennes hijab under en modevisning.

LÄS ÄVEN: Gudrun Sjödén: Kvinnor med låg lön har varit bekväma 

Händelsen ska ha skett den 8 mars, på internationella kvinnodagen, och Asry berättar att hon blev ställd av kommentarerna från Sjödén. 

Expressen har sökt Imane Asry för en kommentar, som hänvisar till inlägget på Instagram.

"Allting kändes jättebra fram till slutet av modevisningen. Jag gick fram till Gudrun Sjödén för att säga hej och gratulera henne till visningen, men blev i stället bemött av negativa och diskriminerande kommentarer om min hijab", skriver Imane Asry i sitt uppmärksammade inlägg på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BgJA9yVhT6J/?taken-by=fashionwithfaith

Film från händelsen

I en video på Youtube med titeln "Diskriminerad av en kvinna på kvinnodagen", visar Asry även upp ett videoklipp från mötet med Sjödén.

I filmen framgår inte hela replikskiftet, men Sjödén hörs fråga "Varför är du klädd så här då?".

https://www.youtube.com/watch?v=94Sq6eeI__s

"Vädrade sina nedvärderande åsikter om min hijab"

Imane skriver att Sjöden även ska ha sagt att "så de satte på en sådan på dig?" och syftat till hijaben med insinuant ton.

"Den här kvinnan som hävdar att hon hyllar mångfald hos kvinnor på internationella kvinnodagen, vädrade sina nedvärderande åsikter om min hijab", skriver hon på Instagram, och fortsätter:

"Jag tappade hakan och blev mållös".

Expressen har sökt Gudrun Sjödén genom hennes kommunikationsansvariga, som inte ville lämna någon kommentar om händelsen.

– Vi har inte någon kommentar för tillfället, säger Monica Ekervik Hedman, kommunikationsansvarig på Gudrun Sjödén Design AB.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!