Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ilskan efter halloween- fiaskot på Kolmården

Therese en av alla besvikna efter Halloweenfirandet på Kolmården – köade i över två timmar till en attraktion.
Besöket på Kolmården blev inte som Isabelle och Sara hade tänkt.
Foto: Privat / Privat
”Det var inte så att du blev jagad i skogen direkt, utan du fick i stället stå i kö i två timmar för att gå in i ett hus i två minuter”, säger Sara Karabasic.
Foto: Privat / Läsarbild
Foto: Privat / Läsarbild
Foto: Privat / Läsarbild

På lördagen öppnade Kolmården upp portarna för eventet ”Horror Nights” där besökarna lovades en maxad skräckupplevelse.

Men flera tusen kom till parken och köarna blev så långa att många inte fick uppleva eventet – och tvingades gå hem när parken stängde. 

– Vi är alla är upprörda. Det är dåligt planerat, arrangerat och inte genomtänkt alls. Det är katastrof och inget vi förväntat oss, säger Sara Karabasic, 30.

Kolmården svarar nu på kritiken. 

På sin hemsida beskriver Kolmården ”Horror Nights” som ett nytt koncept för skräckälskaren. Man utlovar bland annat ”gastkramande upplevelser” och en kväll fylld av skräck.

Under Horror Nights intas parken av de mest fasansfulla varelserna du någonsin sett. Det är en maxad skräckupplevelse som du aldrig kommer att glömma. Akta dig, akta dig noga för det som gömmer sig i skogen”, skriver de.

Men för Sara Karabasic, 30, och hennes vänner blev besöket långt ifrån en maxad skräckupplevelse. I stället stod de i en två timmar lång kö till ett skräckhus som de aldrig hann uppleva.

– Det var jättemycket folk. Det var tusentals. Man stod kvar och hoppades att man skulle komma fram. Men det tog aldrig slut. Spökena gick bara fram och tillbaka och glodde på oss. Det var ingen musik, ingen upplevelse. Vi stod i en skog och blev kalla och fick inte se någonting, säger Sara Karabasic.

– Vi köpte biljett i förväg och tänkte att de skulle vara genomtänkt. De la ut bilder på hur de skulle se ut och vara. Det var inte så att du blev jagad i skogen direkt, utan du fick i stället stå i kö i två timmar för att gå in i ett hus i två minuter.

”Det är ett fiasko”

Flera besökare ska enligt Sara sagt åt andra som stod i kön att vända om, då upplevelsen inte uppfyllde förväntningarna enligt dem. 

Efter att Sara och hennes vänner stått i kön i över två timmar fick de till slut vända tillbaka. Detta då parken stängde.

– De har inte organiserat de här. Vi vill ha pengarna tillbaka. Det är ett fiasko, säger hon.

– Vi är alla är upprörda. Det är dåligt planerat, arrangerat och inte genomtänkt alls. Det är katastrof och inget vi förväntat oss.

På Kolmårdens Facebook-konto utrycker flera användare sin besvikelse över ”Horror Nights”.

”Katastrof! Vi åkte flera mil för att slå i kö!! Såå mycket folk för bara 3 attraktioner.. Nej, aldrig ingen! Totalt värdelöst. Gör om gör rätt och ge folket pengarna tillbaka!”, skriver en användare på Facebook.

”Nog mötte jag en av mina största fasor där inne.......köbildning”, skriver en annan.

VD:n svarar på kritiken

Nu svarar Kolmårdens vd Christine Karmfalk på kritiken:

– Det är klart att det varit en förmiddag av självrannsakan, mycket svordomar och ”varför tänkte vi inte si eller så i stället”. Men det är ju inget vi kan rätta till just nu, utan vi får ju fokusera på att ta oss framåt och åtgärda inför kommande event. Det här är ju ett nytt event som vi aldrig provat tidigare, med kvällsöppet, säger hon.

Karmfalk fortsätter:

– Vi underskattade populariteten hos vårt spökhus, det var de här långa köerna var. Ska man stå många timmar i kö till ett spökhus hinner du inte se allt det andra, det blev en väldigt konstig upplevelse, det förstår jag.

– Kolmården är så mycket bättre än det här, det här är inte alls hur det brukar vara på Kolmården så jag förstår att folk är jättebesvikna på oss.

Christine Karmfalk lovar nu att alla besökare ska få ett gratis besök på Kolmården, men ingen får några pengar tillbaka. 


Björken som förundrar – vägrar vissna trots vintern

Inslag från SVT Nyheter Västerbotten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.