Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilska mot modellen – efter agerandet vid vackra sjön

Kritiseras för bildernaFoto: Instagram

Efter att ha publicerat ett antal härliga badbilder på Instagram har modellen  Cleo Codrington möts av hård kritik. 

Själv hävdar hon dock att hon inte gjort något fel, skriver Daily Mail

Cleo Codrington från Australien har över 130 000 följare på Instagram. Tillsammans med sin pojkvän Mitch Cox resor hon just nu runt i Nya Zeeland i en minibuss som de också bor i. 

På Instagram delar de med sig av sin resa och bilderna föreställer inte sällan besök på magiska platser. 

https://www.instagram.com/p/Bve7gh6gDDK/https://www.instagram.com/p/Buwy4awg-7w/

Kritiseras för agerandet 

Under de senaste dagarna har Cleo Codrington dock fått kritik från följare av hennes resa. Detta efter att ha publicerat badbilder från en vacker sjö.

Enligt följarna på Instagram ser bilderna ut att vara tagna vid Te Waihou Blue Spring, som ligger på nordön på Nya Zeeland. Just där har det även varit förbjudet att bada sedan 2016, då bad kan ha en negativ effekt på växtligheten och flodbädden, skriver Daily Mail

https://www.instagram.com/p/Bv2MyhahG-f/https://www.instagram.com/p/BwAlBg9gnJn/

Flera arga följare har påpekat olämpligheten och att det dessutom är förbjudet att bada vid platsen – som vissa väljer att kalla ”helig”. 

”Så ledsamt att se att du publicerar dessa bilder. Du badar inte bara där... du berättar även om det i sociala medier och uppmanar andra att göra samma sak”, skriver en person. 

Ett missförstånd? 

Men enligt Cleo Codrington, som nåts och påverkats av kritiken, rör det sig dock om en sammanväxling. 

Hon hävdar nämligen att bilderna inte alls togs vid Te Waihou Blue Spring utan på en annan plats – 12 mil därifrån. 

”Det här var vid Tarawera Falls River, INTE vid Blue Springs. Jag ville inte berätta exakt var jag var just för att jag bryr mig om att bevara miljön och skydda de gömda pärlorna. Det sista miljön behöver är överbefolkade platser i naturen”, skriver hon till sitt försvar. 

Tarawera Falls är, liksom många andra platser på nordön, ett populärt utflyktsmål för såväl turister som lokalbefolkningen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.