Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilska mot Brigitte Macron efter pampiga lunchen

Trump och Macron träffades för en lunch i augusti.
Brigitte Macron bjöd in tidigare presidentfruar till lunch vid Élyséepalatset. Foto: JACQUES WITT/SIPA/SHUTTERSTOCK
Det har gjort François Hollandes nuvarande partner, Julie Gayet, rasande. Foto: PATRICK BERNARD / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Brigitte Macron bjöd in tidigare fruar som bott i presidentpalatset till en lunch.

Bland de inbjudna fanns François Hollandes före detta sambo, Valérie Trierweiler. 

Det ska ha gjort hans nuvarande partner, Julie Gayet, rasande. 

Enligt franska veckotidningen Paris Match skickade hon ett ilsket sms till presidentfrun. 

Carla Bruni-Sarkozy och Valérie Trierweiler har båda bott i det franska presidenthemmet, Élyséepalatset. 

Den förstnämnda som fru till den Nicolas Sarkozy, president mellan 2007 och 2012, och den sistnämnda som sambo till François Hollande, president mellan 2012 och 2017. 

Det var också av den anledningen som de båda i januari 2019 bjöds in till en lunch, arrangerad av nuvarande presidenten Emmanuel Macrons fru Brigitte. 

Enligt franska tv-kanalen BFMTV var syftet med middagen att diskustera det man går igenom som presidentfru med allt vad det innebär. Tillsammans diskuterade de hjärtefrågor som inkluderar kampen mot barncancer. 

Ilskan efter lunchen: ”Förrädare”

Men mötet, som av Brigitte Macrons stab har beskrivits som ”vänligt och fint ögonblick” har inte fallit i god jord hos François Hollandes nuvarande partner – Julie Gayet. 

Deras förhållande har varit uppmärksammat under lång tid efter att det börjat som en affär under före detta presidentens tid vid makten – bakom dåvarande partnern Valerie Trierweilers rygg. 

Enligt franska veckotidningen Paris Match ska hon ha skickat ett ilsket sms till Brigitte Macron, vars man ska ha fått titeln ”förrädare” av Julie Gayet. 

Affären mellan Julie Gayet och François Hollande uppgavs ta väldigt hårt på Valerie Trierweiler som fick läggas in på sjukhus. Då vårdades hon för depression som medier, däribland Daily Mail, kopplade till den hemliga affären. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.