Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Illaluktande person får inte längre åka buss

Upplands Lokaltrafik bad en bussresenär att sluta åka med dem.

Mannens lukt har enligt chaufförerna blivit ett arbetsmiljöproblem, skriver UNT.

– Vi har försökt behandla det här på ett så känsligt sätt som möjligt, säger UL:s informationschef Sture Jonsson till Expressen.se.

Enligt busschaufförerna ska andra passagerare ha bett om att bli avsläppta tidigare på grund av lukten från mannen, skriver Upsala Nya Tidning. Busschaufförerna har beskrivit situationen som ett stort arbetsmiljöproblem och krävde i en skrivelse till UL:s ledning härom veckan att något skulle göras.

Två medarbetare från UL träffade då mannen och påtalade att hans personliga hygien måste förbättras väsentligt. Om han inte gjorde så skulle han avvisas från bussarna, skriver UNT.

Människoöde

Hur tänkte ni när bestämde er för att skicka två medarbetare att prata med mannen?

– Bakom en sådan här historia döljer sig ofta ett människoöde. Därför ville vi på bästa sätt möta den här personen, säger UL:s informationschef Sture Jonsson till Expressen.se.

– De hade ett lugnt samtal med den här mannen. Så som han har det nu kan han inte fortsätta åka buss med vår trafik, eftersom det drabbar både förare och resenärer. Vi har försökt behandla det här på ett så känsligt sätt som möjligt, säger Sture Jonsson till Expressen.se.

Hur mår mannen efter det här?

– Det vet jag inte. Vi har inte haft någon mer kontakt med honom. Jag hoppas att han får vara i fred så mycket som möjligt. Vi vill inte dra mer uppmärksamhet till honom än vad som redan är, säger Sture Jonsson till Expressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.