Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikea-skämtet efter bilden från brittiska parlamentet

Brexit: Det här röstades det om under onsdagen.
Jacob Rees-Mogg har kritiserats och hånats efter sin liggande pose. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Under en brexitdebatt i det brittiska parlamentet syntes den konservative politikern Jacob Rees-Mogg ligga ner på sin plats.

Parlamentsledamoten har kritiserats och hånats – och fått ett Ikea-skämt.

Scenerna i det brittiska parlamentet ser, ur ett svenskt perspektiv, lite speciella ut. Under brexitdebatterna i veckan har tittare kunnat höra burop, applåder och skratt – och de har kunnat se ledamöter i väldigt avslappnade ställningar i sofforna i det brittiska underhuset.

En ledamot som sett extra avslappnad ut är Jacob Rees-Mogg från Konservativa partiet. Han sågs ligga ner i en av sofforna, med benen i kors och ena armen lutad över armstödet.

Ikea-skämtet efter bilden

Efter att bilderna på Jacob Rees-Moggs i parlamentet kom har det skämtats friskt på Twitter. Bilder har gjorts om i flera varianter – på en har politikern fått en nattmössa och en nalle, på en har han lagts på en uppblåsbar enhörning. På en har Ikea dragits in.

https://twitter.com/doritosyndrome/status/1169144318348713987

”Regeringen är aldrig självbelåten”

Men det har inte bara skämtats om bilden. Telegraphs reporter frågar Jacob Rees-Mogg om han inte tycker att hans kroppsspråk var ”lite oförskämt”. Ledamoten svarar:

– Jag tycker att det är den konstigaste frågan jag skulle kunna få. Det händer så viktiga saker.

Telegraphs reporter säger att många tyckte att Rees-Moggs ”slappande” var ett tecken på att ”regeringen är självbelåten och att du inte bryr dig om vad parlamentsledamöterna säger”.

– Regeringen är aldrig självbelåten, svarar Jacob Rees-Mogg.

Brexit - vad har hänt?