Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikea görs om till testplats för coronaviruset

Ikea har gjort om ett av sina varuhus i London till testanläggning.
Den som vill testa sig kan köra till möbelvaruhuset med bilen och bli göra ett drive through-coronatest.Foto: JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK / JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ikea i norra London görs nu om till en testanläggning för coronaviruset.

Den som vill testa sig kan köra till möbelvaruhuset med bilen och bli göra ett drive through-coronatest, skriver CNN.

I tisdags slogs dörrarna upp till den nya testanläggningen på Ikea i norra London dit personer nu kan åka och testa sig för coronaviruset. Något som en talesperson från Ikea bekräftar för CNN.

– Vi är enormt stolta över sjukvårdspersonalen och stolta över att erbjuda Wembley som en alternativ medicinsk inrättning, säger talespersonen från Ikea till CNN.

Talespersonen från Ikea menade även att möbeljätten har skänkt mat till lokala sjukhus.

Ställer om produktionen

Coronakrisen har lett till rekordstora avbeställningar från leverantörer. För att bemöta krisen har Ikea ställt om en viss del av produktionen för att hjälpa sjukvården.

Bland annat har man börjat producera skyddsutrustning, såsom munskydd, skriver Dagens industri.

– Vi har inga ambitioner att sälja utrustningen, utan kommer att se till att den når ut så snabbt som möjligt till länder som har behov, säger Henrik Elm, global inköpsdirektör på Inter Ikea som äger Ikeas varumärke och ansvarar för all produktutveckling och alla kontakter med möbeljättens leverantörer, till Dagens industri.

Han fortsätter:

– Vi har redan en miljon ansiktsmasker på väg till Europa och ytterligare 600 000 från en annan leverantör som skickas nu i veckan 14.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.