Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Igelkott användes som fotboll – avled

Den skadade igelkotten fick avlivas under tisdagen. Bilden föreställer en annan igelkott än den som nämns i artikeln.
Foto: Colourbox

På lördagen blev några förbipasserande vittnen till hur två tonårspojkar misshandlade en igelkott och använde den som en fotboll.

Igelkotten skickades på rehabilitering, men dens liv gick inte att rädda och under tisdagen fick den avlivas.

– Det är fruktansvärt hur ungdomarna misshandlar djur, säger Lotta Persson, veterinär och ideellt engagerad i Gotlands igelkottfond till Helagotland.se.

Under söndagen omhändertog Gotlands igelkottfond en svårt skadad igelkott. Igelkottfonden hade kallats till platsen efter att vittnen sett hur två tonårspojkar sparkat djuret mellan sig och använt det som en fotboll, skriver Helagotland.se.

Den skadade igelkotten skickades på rehabilitering hos en ideell viltvårdare, där den ska ha visat tecken på att tillfriskna. Men igelkottens liv gick inte att rädda och under tisdagen avlivades den på grund av sina skador, rapporterar Helagotland.se.

– Vi hoppades att igelkotten skulle kvickna till eftersom den åt och drack så flitigt. Men när den försökte gå så vinglade den bara till och då insåg vi att den var förlamad. Den måste ha fått sig en knäck i ryggraden eller skallen efter misshandeln, så vi fick tyvärr ta bort den av djurskyddsskäl, berättar Lotta Persson, veterinär och ideellt engagerad i Gotlands igelkottsfond, till Helagotland.se.

"Fruktansvärt"

De vittnen som såg ur igelkotten misshandlades ska inte ha vågat ingripa vid själva händelsen, utan kom tillbaka först några timmar efteråt. Då ska inte tonårspojkarna ha varit kvar på platsen.

– Det är fruktansvärt hur ungdomarna misshandlar djur och det är verkligen inte första gången det här händer. Man blir både arg och ledsen. Och framför allt undrar man ju hur de resonerar, säger Lotta Persson, till Helagotland.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.