Birger Jarlsgatan. Rånarna slog sig in i butiken och kom över lyx-väskor för miljonbelopp.
Birger Jarlsgatan. Rånarna slog sig in i butiken och kom över lyx-väskor för miljonbelopp.

Idrottsstjärna begärs häktad för lyxkupp

Publicerad

En av Sveriges mest framgångsrika idrottsstjärnor, inom sin sport, misstänks för en smash-and-grab-kupp vid Stureplan i Stockholm. Bytet blev lyxväskor värda en miljon kronor.

Idrottsstjärnan, som nekar till brott, greps efter en dramatisk biljakt.

Under söndagen begärdes mannen häktad.

Klockan var strax efter 05 i fredags morse när larmet gick i den exklusiva väskbutiken Bottega Veneta på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Butikens övervakningskamera registrerade hur tre personer kämpade för att ta sig in.

- De slog mot entrén med ett metallföremål. Det tog säkert fem minuter innan de var inne, berättar en av butikens anställda.

Trots det utdragna förloppet hann polisen inte fram i tid.

- När tjuvarna väl kommit in länsade de butiken på de dyraste väskorna och sprang ut igen. De visste exakt vad de var ute efter, fortsätter den anställda, som uppskattar värdet på det stulna godset till cirka en miljon kronor.

Polisen tog upp jakten på flyktbilen och fick stopp på den.

- Vi har två frihetsberövade. Den ene misstänks för grov stöld och den andre för medhjälp till grov stöld, säger jouråklagare Olof Calmvik.

Nekar till anklagelserna

Idrottsmannen har de senaste åren haft stora framgångar inom sin sport.

- Min klient nekade till de anklagelser som riktades mot honom. Mycket mer kan jag inte säga förrän vi sett hur det här utvecklats, säger hans advokat Ivan Fialdini.

Under söndagen begärdes idrottsstjärnan häktad på sannolika skäl misstänkt för grov stöld. Tid för häktesförhandling är ännu inte utsatt.

 

Lasse Wierup

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag