Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Idrottsstjärna begärs häktad för lyxkupp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Birger Jarlsgatan. Rånarna slog sig in i butiken och kom över lyx-väskor för miljonbelopp.

En av Sveriges mest framgångsrika idrottsstjärnor, inom sin sport, misstänks för en smash-and-grab-kupp vid Stureplan i Stockholm. Bytet blev lyxväskor värda en miljon kronor.

Idrottsstjärnan, som nekar till brott, greps efter en dramatisk biljakt.

Under söndagen begärdes mannen häktad.

Klockan var strax efter 05 i fredags morse när larmet gick i den exklusiva väskbutiken Bottega Veneta på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Butikens övervakningskamera registrerade hur tre personer kämpade för att ta sig in.

- De slog mot entrén med ett metallföremål. Det tog säkert fem minuter innan de var inne, berättar en av butikens anställda.

Trots det utdragna förloppet hann polisen inte fram i tid.

- När tjuvarna väl kommit in länsade de butiken på de dyraste väskorna och sprang ut igen. De visste exakt vad de var ute efter, fortsätter den anställda, som uppskattar värdet på det stulna godset till cirka en miljon kronor.

Polisen tog upp jakten på flyktbilen och fick stopp på den.

- Vi har två frihetsberövade. Den ene misstänks för grov stöld och den andre för medhjälp till grov stöld, säger jouråklagare Olof Calmvik.

Nekar till anklagelserna

Idrottsmannen har de senaste åren haft stora framgångar inom sin sport.

- Min klient nekade till de anklagelser som riktades mot honom. Mycket mer kan jag inte säga förrän vi sett hur det här utvecklats, säger hans advokat Ivan Fialdini.

Under söndagen begärdes idrottsstjärnan häktad på sannolika skäl misstänkt för grov stöld. Tid för häktesförhandling är ännu inte utsatt.


Lasse Wierup

TIDIGARE STRAFFAD

Det är inte första gången idrottsmannen förekommer i brottsutredningar. I början av 2000-talet straffades han för olika brott och för några år sedan misstänktes han för inblandning i en uppmärksammad kupp, men friades.

I intervjuer har mannen försäkrat att han ändrat livsstil och att numera anstränger sig för att leva laglydigt. Nyligen berättade han i massmedia att han tecknat ett kontrakt som han hoppades skulle leda till en ny karriär inom en annan bransch.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.