Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Idas älskling blev bete i kräftbur

BEGRAVNINGSCEREMONI. 9-åriga Ida Olssons katt Nova hittades död i en kräftbur. Här tar Ida farväl av Nova tillsammans med mamma Yvonne och storebror Hampus.
Nioåriga Idas katt hittades dränkt i en kräftbur.
Någon hade använt hennes älskade Nova som kräftbete.
- Jag blev jätteledsen. Hon var så snäll, säger Ida Olsson.
Idas älsklingskatt.
I måndags försvann katten Nova från familjen Olssons hem i Borghamn. Nova hade vuxit upp hos familjen. Hon ville alltid kela och var mycket tillgiven. Familjen letade och i fredags återfanns Nova, dränkt i en kräftbur. Någon hade stoppat henne i buren som kräftbete.

"Hon var så snäll"

- Kanske tycker personen inte om katter. Eller får en kick av att göra så, säger Yvonne Olsson. Familjen har just haft en begravningsscermoni för Nova i trädgården. Svårast är det för dottern Ida, 9. - Nova var en speciell katt. Hon var så snäll och ville alltid bli klappad, säger hon. Mats-Ola Ericsson äger marken där Nova hittades. Det var i en av hans kräftburar katten låg död. - Jag har funderat på om det är mig personen vill hämnas på. Vad kommer jag hitta i burarna nästa gång? Det är otäckt, säger han. Per-Anders Svärd, ordförande i Djurens rätt, menar att det handlar om grovt djurplågeri.

Otrolig brist på respekt

- Det är en otrolig brist på respekt för liv. Jag kan tänka mig att det är ett sjukt skämt. Kanske har några i fyllan fått för sig att de ska fiska kräfta med katt. Han hoppas att någon döms för brottet. - Tyvärr kommer man undan med allt för mycket. Djurplågeri är inte ett brott som polisen prioriterar, säger Per-Anders Svärd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.