Ida friade till Simon – genom graffiti-idolen

Här säger Simon ja - med en sprejburk.

Flickvännen Ida friade via en specialgjord målning av svenske graffitilegendaren "Puppet".

– Det här är det absolut bästa som kunde hända, säger Simon Ålander.

Romantiken spirade bland färgångorna som låg tunga över Snösätra gränd i Stockholmsförorten Rågsved på lördagseftermiddagen.

Samtidigt som landets största graffitievent - med deltagande konstnärer från så väl Frankrike och Kanada som Sverige - gick av stapeln passade Ida Hansson, 22, från Farsta på att fria till sin graffitiälskande sambo Simon Ålander, 23.

Och tillvägagångssättet var minst sagt spektakulärt.

På en flera meter stor graffitimålning tecknade Sveriges mest kände graffitikonstnär Daniel "Puppet" Blomqvist upp texten "Simon, will you marry me / Ida" inför ögonen på en oförstående pojkvän.

– Jag har velat fria länge och eftersom graffiti är hela hans livsstil så tänkte jag att jag måste få tag på en av dem som han älskar allra mest, säger Ida Hansson.

Till jubel och hejarop från publiken klättrade en överväldigad Simon Ålander sedan upp på stegen och sprejade i rutan för "Ja".

– Det tog ett tag innan jag fattade, inte förrän det stod Ida så fattade jag, säger han.

För Idas del har det varit en lång tid av hemlighetsmakeri. Det är tre månader sedan hon först kontaktade Daniel "Puppet" Blomqvist, och han var genast med på noterna.

– Det kändes direkt som vi nog skulle kunna hitta på något. Det är grymt att få vara med på det här, skitkul, säger Daniel Blomqvist.

Och det var inga problem att få med sambon till Snösätra, Simon hade i flera veckor sett fram emot att se sin idol "Puppet" måla. När Expressen träffar det förälskade paret är han fortfarande tagen av det som nyss hänt.

– Puppet är en av de största och bästa i Sverige. Att han kan ställa upp så här är allt värt för mig.

Han skålar i champagne med sin fästmö och kysser henne på munnen.

– Det är skakigt men det känns jättebra och Ida är absolut rätt kvinna för mig, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.