Ida friade till Simon – genom graffiti-idolen

Publicerad

Här säger Simon ja - med en sprejburk.

Flickvännen Ida friade via en specialgjord målning av svenske graffitilegendaren "Puppet".

– Det här är det absolut bästa som kunde hända, säger Simon Ålander.

Romantiken spirade bland färgångorna som låg tunga över Snösätra gränd i Stockholmsförorten Rågsved på lördagseftermiddagen.

Samtidigt som landets största graffitievent - med deltagande konstnärer från så väl Frankrike och Kanada som Sverige - gick av stapeln passade Ida Hansson, 22, från Farsta på att fria till sin graffitiälskande sambo Simon Ålander, 23.

Och tillvägagångssättet var minst sagt spektakulärt.

På en flera meter stor graffitimålning tecknade Sveriges mest kände graffitikonstnär Daniel "Puppet" Blomqvist upp texten "Simon, will you marry me / Ida" inför ögonen på en oförstående pojkvän.

– Jag har velat fria länge och eftersom graffiti är hela hans livsstil så tänkte jag att jag måste få tag på en av dem som han älskar allra mest, säger Ida Hansson.

Till jubel och hejarop från publiken klättrade en överväldigad Simon Ålander sedan upp på stegen och sprejade i rutan för "Ja".

– Det tog ett tag innan jag fattade, inte förrän det stod Ida så fattade jag, säger han.

För Idas del har det varit en lång tid av hemlighetsmakeri. Det är tre månader sedan hon först kontaktade Daniel "Puppet" Blomqvist, och han var genast med på noterna.

– Det kändes direkt som vi nog skulle kunna hitta på något. Det är grymt att få vara med på det här, skitkul, säger Daniel Blomqvist.

Och det var inga problem att få med sambon till Snösätra, Simon hade i flera veckor sett fram emot att se sin idol "Puppet" måla. När Expressen träffar det förälskade paret är han fortfarande tagen av det som nyss hänt.

– Puppet är en av de största och bästa i Sverige. Att han kan ställa upp så här är allt värt för mig.

Han skålar i champagne med sin fästmö och kysser henne på munnen.

– Det är skakigt men det känns jättebra och Ida är absolut rätt kvinna för mig, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag