Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ida, 22: "Får man inte ens onanera längre"

Ida Modliba blev minst sagt förvånad när hon såg förbudsskylten på hotellet i Stockholm.
Foto: PRIVAT
"No smoking or wanking". Skylten kan bara tolkas på ett sätt.
Foto: PRIVAT

Ida Modliba, 22, tog in på hotell i Stockholm tillsammans med pojkvännen och upptäckte en ovanlig förbudsskylt på toaletten.

– Man undrar om det bara är humor, eller om de kanske har haft någon incident innan, säger hon och skrattar.

Hotellet heter Castle House Inn och ligger i Gamla stan i Stockholm. Ida Modliba och hennes pojkvän Patrik Larsson hade tagit in på hotellet och Ida skulle besöka en av de gemensamma toaletterna när hon upptäckte skylten.

"No smoking or wanking" står det med röda bokstäver på en förbudsskylt med en överkorsad cigarett. Vilket kan översättas med att det är förbjuda att röka och att onanera.

– Va!? Det var så jag tänkte: va!? Sedan började jag googla för att kolla om "wanking" kunde betyda olika saker i olika sammanhang. Om det kanske var en miss. Men det verkar bara betyda en sak, säger Ida Modliba.

– Då undrar man om det bara är humor från deras sida, eller om de kanske har haft någon incident innan.

"Inte ens runka?"

Hon tog en bild av förbudsskylten och la ut på Facebook – med den ironiska frågan "Får man inte ens runka i detta jävla landet längre?".

Henrik Thydén, hotellchef för Castle House Inn, berättar att vid en ombyggnad nyligen förändrades konceptet från vandrarhem till hotell. Han medger också att skylten är hans idé.

– I alla fall om det är positivt. Är det i ett negativt sammanhang är det inte min idé, skojar han.

– Vi har satt upp flera olika skyltar med lite olika informativa budskap. Jag tyckte att den där var rolig.

Det tyckte Ida Modliba också. Anledningen till att hon och pojkvännen besökte Stockholm var annars en kompis som skulle ta emot gesällbrev som gitarrbyggare i Stockholms stadshus vid gesäll- och mästarbrevsutdelningen, som äger rum varje år i början av november.

Är tatuerarlärling

Själv är Ida Modliba tatuerarlärling i Karlshamn, och har nyligen startat eget företag.

– Jag är inne på första året av tre som lärling, berättar Ida som har gått estetisk linje med inriktning på bild och sedan konstlinjen på Blekinge folkhögskola i Bräkne-Hoby.

– Det var ganska självklart val för mig, det här yrket. Det är nästan det enda man kan leva på om man som jag vill hålla på med konst.

På frågan om det skulle kunna bli en snygg tatuering av förbudsskylten "No smoking or wanking" svarar Ida Modliba:

– Absolut! Det skulle jag lätt kunna göra!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.