Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ida, 21, mördades i joggingspåret

<p>Ida, 21, mördades i joggingspåret.</p>Foto: Polisen
Foto: Johan Jeppsson Jeppsson
Foto: Thomas Engström

Vem som mördade Ida, 21, som hittades död efter en joggingtur i Upplands Väsby är fortfarande okänt.

Nu går polisen ut med en bild på Ida.

– Någon kanske drar sig till minnes att vi mötte ju henne, man kanske gjorde iakttagelser vid själva mötet man kanske har sett någon som kan vara intressant för oss i utredningen, säger Lars Byström på Stockholmspolisen.

Det var tidigare i somras, natten mellan 5 och 6 augusti, som kvinnan hittades död i ett motionsspår i Rundby i Upplands Väsby.

Tidigare på kvällen hade Ida gett sig ut på en löprunda. När hon inte kom hem blev familjen orolig och gav sig ut för att leta runt motionsspåret. Vid 21-tiden på kvällen larmade de polisen som inledde en sökinsats.

Ingen gärningsperson funnen

Strax efter klockan 02 på natten påträffades kvinnan död. Det var en av polisens hundförare som hittade henne. Polisen spärrade av ett stort område och genomförde en teknisk undersökning på platsen.

Mellan 40 och 50 poliser har arbetat med fallet och ett större antal personer har tagits på förhör.

Men ingen har kunnat knytas till brottet och det är fortfarande ett mysterium vem som orsakade 21-åringens död.

Går ut med namn och bild

På tisdagskvällen går polisen ut med en bild 21-åriga Ida i samråd med föräldrarna. Polisen vädjar allmänheten om hjälpt och uppmanar alla personer som har gjort iakttagelser eller sett någon som betett sig avvikande i den nära tiden innan, under och efter brottet att höra av sig till polisen.

– Någon kanske drar sig till minnes att vi mötte ju henne, man kanske gjorde iakttagelser vid själva mötet man kanske har sett någon som kan vara intressant för oss i utredningen, säger Lars Byström på Stockholmspolisen.

DNA-spår i utredningen

I samband med att Ida hittades spärrades området av och DNA-spår från gärningspersonen säkrades på platsen. Men DNA-profilen finns inte i polisens register och över 300 personer har sedan DNA-topsats, något som fortfarande pågår.

– Det vi gör här är att vi håller på att utredningstopsa människor som kan vara intressanta i utredningen. Det är där vi hoppas att vi får in mer tips, information som gör att vi kan vidta den typen av åtgärder. Att vi får en träff eller eventuellt kan avföra folk från utredningen, säger Lars Byström.

De som har uppgifter att lämna kan kontakta polisen på 114 14 eller 0705-64 96 90.