I förhör ska Ica-chefen ha berättat att hon stulit pengarna när hon beställt kontanter till en bankomat i butiken. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Anna Hållams/Expressen

I förhör ska Ica-chefen ha berättat att hon stulit pengarna när hon beställt kontanter till en bankomat i butiken. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

 Foto: Anna Hållams/Expressen

Ica-chef svindlade till sig över fem miljoner

Publicerad

En kvinna som arbetar som chef på Ica svindlade till sig över fem miljoner från sin arbetsplats, skriver Aftonbladet.

Brotten ska ha begåtts under fem års tid, men till slut blev trycket så starkt att hon inte kunde hålla masken utan anmälde sig själv.

Kvinnan är i 40-årsåldern och arbetar som chef på en Ica-butik i Mellansverige. Hon hade bland annat ansvar för dagskassor, kontanthantering och påfyllning av bankomater.

Men samtidigt levde kvinnan ett dubbelliv och förskingrade över fem års tid 5,2 miljoner kronor, skriver Aftonbladet som har tagit del av åtalet mot kvinnan.

Hon har erkänt och åtalas nu för grov stöld.

Manipulerade rapport med tipp-ex

I förhör ska Ica-chefen ha berättat att hon stulit pengarna när hon beställt kontanter till en bankomat i butiken. Hon ska även ha manipulerat avstämningsrapporten med hjälp av tipp-ex.

– Jag tog summor i storleksordningen 20 000-30 000 kronor då och då, när det var som värst tog jag från kassaskåpet varje vecka, säger chefen enligt Aftonbladet.

Anledningen till att hon svindlade till sig pengarna ska ha varit hennes mans missbruksproblem. När mannens problem förvärrades separerade Ica-chefen och han, men när hon träffade en ny man ska exet ha börjat pressa henne på pengar och hotat att annars berätta om stölderna.

"Jag sover inte på nätterna"

Tillslut ska trycket ha blivit för stort och kvinnan anmälde sig själv till polisen.

– Jag skulle kunna fortsätta utan att upptäckas men mår så dåligt av detta. Jag sover inte på nätterna, säger kvinnan enligt Aftonbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag